FONTYS ACI ASSESSMENT

CV - SUSAN WIJDEMANS

STAGE - EDITIENL
Naast het schrijven van artikelen voor de website van EditieNL, het optimaliseren van hun YouTubekanaal en het voorbereiden van een nieuwe YouTube-serie, verscheen ik ook enkele keren in een televisie-item. Hieronder mijn items:

HAAST? APP EEN SCOOTER!
23 April 2017
Mijn eerste televisie item. Ik moest van A naar B in Amsterdam, met de tram, om te kijken hoe je jezelf het snelst kunt verplaatsen in deze grote stad.


WAT VERKOOPT HET BEST OP DE VRIJMARKT?
27 April 2017
Er gaat geen Koningsdag voorbij zonder rommelmarkt. Maar hoe verdien je nou eigenlijk de meeste poen op zo'n markt? Robbie en ik zochten het uit.


NOOIT MEER SCHAAMTE? LOOP VOOR GEK!
4 Mei 2017
Gekke dingen doen om van sociale angsten af te komen. Leuk hoor, totdat je opeens moet zingen in een tramhokje. Gelukkig vond ik het leuk om te doen.


PLAY: 'DE VLOER IS LAVA'
6 Juni 2017
Iedere uitzending wordt afgesloten met een grappig filmpje of een trend. Dit keer het spel 'de vloer is lava'. Niet alleen ik, maar ook mijn koffer stelen de show in een van de laatste scènes.


Nou heb ik niet alleen zelf een rolletje vóór de schermen gehad bij items, maar ook achter de schermen heb ik een bijdrage kunnen leveren aan enkele televisie-items. 

Rond de Noord-Koreaanse feestdag ‘Dag van de Zon’ (op die feestdag wordt de geboortedag -15 april- van Kim Il-Sung gevierd) komt er steevast ‘spierballen taal’ vanuit Noord Korea. Veel geschreeuw en weinig wol en normaal maakt de bevolking van Zuid Korea zich daar dan ook niet echt druk om. Echter dit jaar ligt het misschien toch net even iets anders dan normaal, omdat president Trump zich ermee ging bemoeien. Zowel RTL Nieuws als EditieNL wilden hier een item over maken. Dankzij mijn studie in Seoul Zuid-Korea, heb ik daar connecties. Onder andere een Nederlandse oud Fontys student, Pim Kamphuis.

Aangezien ik de enige van de nieuwsredactie was met contacten in Zuid Korea, regelde ik een Skype gesprek met Pim en stelde een contactenlijst samen. RTL nieuws heeft daarop een reporter naar Zuid-Korea gestuurd, om ter plekke een item te filmen, waaronder een gesprek met Pim. Dit zijn de items die daaruit zijn voortgekomen:

ANGST VOOR WOIII
14 April 2017

NEDERLANDER IN KOREA MAAKT ZICH NIET DRUK: 'HET LEEFT HIER NIET ZO'
15 April 2017


KOREA BLOG
Naast deze persoonlijke blog, Susanblogt.nl, heb ik ook een blog aangemaakt voor mijn minor in Zuid-Korea. Hier heb ik zowel vlogs als artikelen op geplaatst. Deze blog vind je door hier te klikken.

VLOG: MIJN REIS NAAR ZUID-KOREA
26 Augustus 2015

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS