NETFLIX AANRADERS & AFRADERS #2

donderdag, augustus 10, 2017


Alweer een maandje geleden verscheen mijn eerste 'Netflix aanrader & afraders' dus het is wel weer tijd voor een nieuwe! In de tussentijd heb ik namelijk weer een hoop gezien en ben ik wat oude pareltjes tegengekomen die ik graag met jullie deel.

UNDER THE SUN | AANRADER
In deze documentaire over Noord-Korea wordt extreem duidelijk gemaakt dat het land leeft voor propaganda. De documentaire bestaat namelijk niet alleen uit de gescripte scènes - waar de film enkel en alleen uit had moeten bestaan - maar ook alle dingen die écht gebeuren. Zo wordt één scène bijvoorbeeld wel vier keer opgenomen voor de 'film'. En dat laat duidelijk zien dat niets is wat het lijkt. Zelf heb ik deze documentaire in een paar delen gekeken omdat hij wel ietwat langdradig is. Maar ik blijf het een aanrader vinden omdat naar mijn mening iedereen op de hoogte zou moeten zijn van de gruwelijke dingen die in dit land afspelen. 


OVER THE HEDGE | AANRADER
Zoals ik in de vorige editie al aangaf, kijk ik regelmatig films die (soort van) eigenlijk voor kinderen zijn. Over The Hedge is daar een perfect voorbeeld van. Jaren geleden heb ik eens Baas in eigen Bos gezien, en kreeg meteen die vibe toen ik de trailer keek. Ik wist dat ik die erg leuk vond en besloot deze film aan te zetten en wat ben ik blij dat ik dat deed. Het was een heerlijke film om lekker bij weg te kijken en niet na te hoeven denken, haha.


INSIDE OUT | AFRADER
Nog een film voor kinderen. Deze raadde een oud huisgenootje van mij aan, echter vond ik hem totaal niet zo leuk. Ik stoorde mij enorm aan het karakter 'verdriet' en als ik mij eenmaal aan iets of iemand stoor, krijg ik dat maar niet weg. De film was dus een totale no go voor mij. Heb jij dat niet zo snel, dan zou je het misschien wel een leuke film vinden, maar ik zou toch eerst op zoek gaan naar iets anders.


DEIDRA & LANEY ROB A TRAIN | AFRADER
Het idee is leuk, eerlijk waar. Maar toch vond ik het niet zo'n denderende film. Ik geloof ook dat ik hem niet in één keer heb afgekeken, maar er enkele dagen over heb gedaan. Waar het precies aan ligt dat ik het geen aanrader vind, weet ik niet. Het acteerwerk, de gebeurtenissen? Misschien alles rondom die trein detective wat ik niet realistisch vind.


MY SUPER EX-GIRLFRIEND | AFRADER
De omschrijving op Netflix leek mij wel geinig, dus besloot de trailer niet te kijken. Grootste fout ever. Waar ik eerder nog vertelde dat ik vrijwel altijd een film afkijk, heb ik dat bij deze niet gedaan. Na 38 minuten heb ik de hoop opgegeven en er nooit meer naar omgekeken. Tot nu dan, haha, voor dit artikel. Maar ik zal hem echt niet afkijken.


THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES | AANRADER
Toen ik deze film keek, wist ik niet dat er eigenlijk boeken van waren. Daar kwam ik pas achter toen ik wanhopig opzoek ging naar een deel 2 van deze film. Helaas is die nooit gekomen omdat de film niet genoeg geld had opgebracht, tot mijn verbazing. Wie de boeken wel gelezen heeft, zou die ongetwijfeld beter vinden dan de film. Maar als je ze niet hebt gelezen, dan is de film zeker een aanrader. Omdat ik dolgraag wilde weten hoe het verder zou verlopen (de film heeft geen open einde, maar ik wilde weten of 2 mensen samen zouden blijven) ben ik begonnen aan de serie van Netflix. De serie vind ik heel slecht en ben nu moeizaam bij seizoen 2 aangekomen. Ik vind het acteerwerk en de gebeurtenissen echt slecht, maar toch blijf ik kijken. Wil jij de film of de serie kijken, ga dan voor de film.


WHITE CHICKS | AANRADER
Een typisch gevalletje van 'old but gold'. Deze film moet iedereen weleens gezien hebben in zijn of haar leven. Als jij hem dus nog nooit bekeken hebt, moet je snel naar Netflix toe! Afgelopen maand kwam ik er namelijk achter dat hij erop staat en ik kon mijn geluk niet op. Dat vraagt om een avondje chillen (met vriendinnen) en White Chicks kijken.

Welke heb jij hiervan gezien?

You Might Also Like

8 lovely comments

 1. Leuk artikel! Ik kende de meesten nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg benieuwd naar de docu over Korea, die ga ik even onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond Inside Out juist een aanrader! Sadness was inderdaad een beetje een 'irritant' personage, maar dat was juist kenmerkend en hoorde erbij denk ik. Veel van dit lijstje heb ik nog niet gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh haha. Naja, niet iedereen kan dezelfde mening delen natuurlijk. Ik merkte bij mijzelf vooral dat ik mij continu aan het personage ergerde :p Dus dan is het geen prettige film om naar te kijken, haha. Fijn dat jij er wel van hebt genoten!

   Verwijderen
 4. OMG ik herken de frustratie om het karakter "verdriet". Heb me er zo aan geërgerd!

  En ja mortual instruments, wat moet ik er over zeggen. Ik heb alle boeken gelezen, de film is te slecht hoe precies die t boek volgen. En ik vind daar de Jace echt te lelijk voor woorden.
  De serie vind ik Clary echt verschrikkelijk, dus als ze de clary uit de film met jace uit de serie combineren word het een stuk beter. Daarnaast volg ik de serie wel omdat daar het verhaallijn gewoon compleet anders is en ik dus wel erg nieuwsgierig ben hoe het verhaal zich daar ontwikkeld! Kijk verder seizoen 2, vond ik best spannend!

  Ik ben nu net begonnen met Orphan Black
  Liefs,
  Rosita Elise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Shadowhunters die serie vind ik de cast op Clary na allemaal eigenlijk wel knapper trouwens, haha. Orphan Blac heb ik ook gekeken alleen dit nieuwe seizoen volg ik niet meer. Ik vond de eerste aflevering zo moeilijk om door te komen... :$

   Verwijderen
 5. Inside out werd heel erg groot gemaakt door de reclame etc. Toen ik hem eenmaal zag vond ik hem ook tegenvallen. My super ex girlfriend vond ik echter wel tof toen ik hem keek, maar dan wel al jaren terug. Nu zou ik hem ook minder vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh mijn god, White Chicks wat een geweldige film is dat zeg haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS