,

TIPS OM BETER TE SLAPEN IN DE ZOMER

woensdag, juli 26, 2017


Even leek het erop dat de zomer in Nederland alweer voorbij was, maar de temperatuur gaat gelukkig weer stijgen. Tijd om de jurkjes en korte broekjes opnieuw uit de kast te halen. Hoewel het warme weer alleen positief lijkt te zijn, zit er ook een nadeel aan: die slapeloze nachten.Om ervoor te zorgen dat jij in de ochtend wat meer uitgerust bent en volop kunt genieten van het weer, besloot ik mijn drie beste tips voor een goede nachtrust in de zomer op een rijtje te zetten. Het zijn trouwens persoonlijke tips die mij helpen, niet iets wat ik van een site of iets dergelijks die wetenschappelijk onderbouwd is.

HAAL JE DEKENS NIET WEG
Je hebt het warm en schopt daardoor abrupt de dekens van je af. Persoonlijk merk ik dat ik zonder dekens al helemaal geen oog dicht doe. Ik vind het fijn om ergens onder te liggen en mij ook in de zomer in te wikkelen, haha. Een tip is daarom om niet alles van jezelf af te trappen, maar gewoon de dunste lakens te pakken die je hebt. Of alleen het hoeslaken van je dekens. Zo heb je alsnog dat comfortabele en ‘veilige’ gevoel van de dekens, zonder dat het te warm is. Hetzelfde geldt misschien voor een pyjama, in de zomer kan ik ook niet zonder. Maar beperk ik het tot een kort broekje en een hemdje.


MAAK JE KAMER ZO DONKER MOGELIJK
Misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor je dat slaapkamer zo donker mogelijk is. In de zomer komt de zon vroeg op en is die vaak al erg fel. Hierdoor wordt je natuurlijk snel wakker. Ik heb de pech dat twee van mijn ramen niet bedekt zijn (compleet van boven tot onder van de muur) en ik vaak wakker wordt door de zon in mijn ogen. VELUX is een merk dat dit soort problemen kan verhelpen, mocht jij ook last van een onbedekt raam hebben. Ze verkopen namelijk gordijnen, jaloezieën, rolluiken en nog veel meer. En niet alleen voor rechte ramen, maar ook voor schuine ramen zoals die van een zolder.

HOUD JE RAAM DICHT
Het is verleidelijk om je raam ’s nachts open te houden omdat het dan koeler is dan overdag, en je het natuurlijk warm hebt en je graag in slaap wil vallen. Maar vergeet niet dat een open raam ook veel geluid binnenlaat. Hierdoor zou je juist lichter kunnen slapen of vaker wakker schrikken door geluiden… Probeer anders voor het slapen gaan zo veel mogelijk ramen en deuren te openen om je woning te koelen, zodat deze weer dicht kunnen als je echt naar bed gaat.

Heb jij nog een goede tip?

You Might Also Like

17 lovely comments

 1. Wij slapen op zolder en hebben een rolluik op ons dakkapel en voor ons schuine dakraam toevallig een Velux verduisteringsgordijn. Dus altijd super donker op zolder en dat slaapt goed. Wel altijd extra warm in de zomer op zolder, dat is dan weer wat minder fijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je nachthemd van te voren even in de diepvies leggen helpt ook. Het klinkt raar, maar doordat het koud is, is het in bed beter te harden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit heb ik nog nooit gehoord! En stiekem durf ik het niet uit te proberen :$ Lijkt mij namelijk wel weer heel erg koud, haha

   Verwijderen
 3. Slaap altijd met het raam open heerlijk die frisse lucht anders wordt het zo warm! Die tip van Nicole vind ik wel een goede!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh heerlijk ik moet ook echt een deken of laken hebben anders kan ik niet slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb altijd een ventilator aanstaan voor een lekker briesje. Veel mensen vinden dat irritant maar ik slaap er heerlijk door. En muggen en vliegen houden niet van 'tocht" dus daar heb ik dan ook weinig last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een klamboe is onmisbaar! Zonder klamboe word ik gek van de muggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vooral een donkere kamer vind ik erg belangrijk. Anders slaap ik gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan helaas niet slapen als het raam niet open staat met daarin een hor tegen de muggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn raam is aan de zijde waar de zon opkomt, ik zou dus echt niet met een dus flut gordijn kunnen slapen, verduisteringsgordijn is wat mij betreft echt een must, anders zit ik om half 6 rechtop in bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik slaap op zolder, heb het ook graag donker. Overdag de ramen en gordijnen dicht en als het 's avonds buiten koeler wordt dan dat het op zolder is zet ik de ramen tegen elkaar open, zeker als het lekker waait daalt de temperatuur op zolder best snel. Heb trouwens dakraam en verduisteringsgordijn van velux. Heb ook een hor gordijn, maar die werkt niet zo soepel, zag net op de site dat ze die ook hebben, misschien daar maar eens naar kijken, want muggen op je slaapkamer is echt een garantie voor een slechte nachtrust.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, lekker donker slaapt het best.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd tshirt aanhouden want het minste dat ik begin te zweten wordt ik wakker. Dat van dat deken heb ik ook, zonder deken = niet slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan ook absoluut niet slapen zonder deken.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In de zomer met raam open en dunne dekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moet echt met een deken en pyama slapen, hoe warm ook. Mijn man die wordt gek van de hitte die ik dan afstraal, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kan niet slapen met alles dicht, ook niet in de winter, maar ik woon gelukkig bij het bos dus je hoort niet zo veel

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS