NETFLIX AANRADERS & AFRADERS #1

woensdag, juli 12, 2017Move over '5 films die ik onlangs heb gezien'. Want naast alle leuke dingen, verspil ik ook een heleboel tijd aan items op Netflix waar ik helemaal niets aan vind. Om ervoor te zorgen dat jij niet diezelfde fout maakt, heb ik besloten mijn aanraders en afraders te gaan delen.
RUPAUL'S DRAG RACE | AANRADER
Een tijdje geleden kwamen mijn vrienden van paaldansen bij mij thuis om een filmpje te kijken en een drankje te drinken. Na de film besloten we elkaar wat dingen te laten zien die wijzelf leuk vinden. Ik showde met plezier van Kpop en Quinten vertelde dat we echt eens naar RuPaul's Drag Race moesten kijken. Aangezien het op Netflix staat, hadden we het maar gewoon aangezet. En boy, wat vind ik het leuk! Het programma is eigenlijk gewoon een mix van America's Next Topmodel en Project Runway, maar dan in drag. Momenteel staan trouwens alleen seizoen 7 en 8 op Netflix.


LIFE, ANIMATED | AANRADER
Deze documentaire gaat over een autistische jongen, Owen, die op driejarige leeftijd opeens stopt met praten. Na jaren stil geweest te zijn, krijgt hij plots zijn spraakvermogen terug door Disney films. Dankzij deze films begint hij de wereld om hem heen te begrijpen. Een bijzonder detail aan zijn Disney 'redding' is dat hij zich vooral focust op alle sidekicks in de films, die de helden bijstaan.


ALBION: THE ENCHANTED STALLION | AFRADER
Zo nu en dan zet ik weleens een film aan die eigenlijk voor kinderen bedoelt is. Heel vaak vind ik ze leuk, maar deze is nogal een flop. Het verhaal is slecht en ietwat voorspelbaar en sommige stukjes zijn gewoon ronduit belachelijk en onrealischtish. En dan heb ik het over normale gebeurtenissen, terwijl er ondertussen ook vanalles magisch aan de hand is, wat vaak nog realistische lijkt. Een beetje jammer. Oh, de film gaat trouwens over een meisje dat door een hengst naar een magisch land gebracht wordt. In dat land helpt ze mensen van een bepaald soort om hun land terug te krijgen.


TRACERS | AFRADER
Taylor Lautner in zijn Twilight-tijdperk: oh boy, so hot. Hij heeft een aantal films gemaakt toen hij nog zo knap en gespierd was, Tracers is er één van. Maar jeetje, wat is die slecht. Hij is de maffia geld schuldig, gaat opeens parkour doen, wordt verliefd en een badass en uiteindelijk komt alles goed, hoera.


SENSE8 | AANRADER
Deze serie volg ik al vanaf het moment dat die begon in 2015. Pas in mei dit jaar kwam seizoen 2 uit en het wachten was vreselijk. Onlangs is ook nog eens bekend gemaakt dat er geen seizoen 3 zou komen, maar een 2 uur durende afscheidsspecial. De serie is extreem duur om te maken, omdat deze in meer dan 8 verschillende landen afspeelt en de complete cast ook steeds naar al die landen overgebracht moet worden. Helaas stopt Netflix er om die reden mee. Maar de serie is zeker de moeite waard om te kijken. Het gaat over 8 mensen van over de hele wereld die samen één sense8 cluster vormen. Hierdoor kunnen ze gebruik maken van elkaars kennis en kunnen, waarmee ze elkaar door veel problemen en uitdagingen helpen. Je moet echt even in de serie komen, de eerste 2 afleveringen zijn niet echt 'leuk' maar nodig om de situatie te begrijpen. Seizoen 2 vind ik nog beter dan seizoen 1. Voor seizoen 2 is de cast ook in Amsterdam geweest en heb ik ze allemaal gezien. Ook ben ik met 3 van hen op de foto geweest.


THE CITY OF EMBER | AFRADER
Het verhaal sprak mij wel aan: een ondergrondse stad om de mensheid te beschermen. De stad is gebouwd om 200 jaar intact te blijven maar de tijd is op en niemand lijkt te weten dat er een tijdslimiet op hun bestaan stond. Helaas viel de film toch wat tegen en heb ik hem niet echt met plezier afgekeken. Films kijk ik trouwens wel bijna altijd af, die drang heb ik dan namelijk wel, hoe stom de film ook is.


RIVERDALE | AANRADER
Om positief af te sluiten presenteer ik Riverdale. Waarschijnlijk hebben jullie wel van de serie gehoord en zijn jullie vast niet verrast dat ik hem aanraad. Ik heb hem gevolgd toen er iedere week een nieuwe aflvering online kwam... Vreselijk om steeds zo lang te moeten wachten! Binnenkort komt het tweede seizoen online. Dus als je seizoen 1 nog neit gezien hebt, zou ik er maar aan beginnen. Seizoen 1 draait om de moord op Jason Blossem en is onderhand iedereen verdacht. Ondertussen spelen er ook een heleboel andere dingen.

Welke heb jij hiervan gezien?

You Might Also Like

20 lovely comments

 1. Wij hebben geen Netflix helaas. Weleens een code geleend, maar dan was het Duits of met Duitse ondertiteling en dat vind ik niks

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee, dat lijkt mij inderdaad ook niet fijn! Gelukkig is Netflix niet duur, en zou het wel iedereen aanraden :)

   Verwijderen
 2. Ik ga me er toch maar eens in verdiepen heb alleen 13 reasons why gekeken op Netflix en die vond ik erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben met Riverdale begonnen maar blijven hangen bij aflevering 4 geloof ik. Misschien toch nog maar weer eens oppakken. Het was op zich best aardig. Ik houd van posts over Netflix : )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O jammer ik had ALBION: THE ENCHANTED STALLION ook op mijn verlanglijstje staan en nu twijfel ik keihard of ik die wel wil gaan zien... Twijfel twijfel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond hemzelf echt niet goed :( Maar misschien dat jij hem beter vindt? Laat maar weten!

   Verwijderen
 5. Hee jeetje wat is dit een super handige blog. Heb zelf net Netflix en het is zoooo makkelijk er te 'verdwalen'. Dank dus voor de tijdbesparing via deze tips ;-) Zelf vind ik The Bridge als serie een aanrader. Als je van Scandinavische series en politieseries/crime houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja wat leuk, eindelijk een Netflix lijst vol met Netflix titels die ik nog niet bekeken heb :) Thanks voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, ik heb hier helemaal niets van gezien! Dat terwijl ik me best wel een Netflix pro vind :p. Die docu over dat autistische jongetje lijkt me heel interessant. Zit nu zelf middenin 13 reasons why. Enerzijds een echte tienerserie, maar zo goed gemaakt dat ik toch echt door moet gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 13 Reasons heb ik ook gezien! Erg heftige serie vond ikzelf. En leuk om te lezen dat je wat een mijn lijstje hebt gehad :)

   Verwijderen
 8. Dankjewel voor de tips! Tracers is slecht he. Ik had eigenlijk wel gedacht dat Taylor Lautner een betere carriere zou hebben na Twilight, maar dat valt echt vies tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Riverdale vond ik ook enorm leuk! Ik ben hem zelf pas naderhand gaan kijken, dus ik kon lekker binge-watchen. Life, Animated klinkt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb jammer genoeg geen Netflix. Sens8 lijkt me wel een leuke serie, jammer dat ze ermee stoppen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk 'onbekend' lijstje!
  Ik kende er maar een paar! Naar Life, Animated ben ik wel benieuwd! Ik zet hem op mijn lijstje om te kijken in de vakantie:).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha RuPaul's Dragrace is geweldig! :D Als je even een baaldag hebt, kijk RuPaul en alles is oké :p En Riverdale vond ik ook geweldig! City of Ember heb ik ook gezien maar ik vond het eigenlijk een beetje een rare film. Inderdaad, niet echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, yes, je bent het met alles met mij eens! Hahaha. Benieuwd of je dat bij mijn volgende 'aanraders en afraders' ook zal hebben ;)

   Verwijderen
 13. Ik wil Riverdale nog heel graag zien. Op dit moment heb ik geen Netflix meer en ik wil van de zomer liever ook geen abonnement! Even lekker andere dingetjes doen dan series bingewatchen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik voel mijn Netflix verslaving weer opkomen, haha.
  Omg die film met Taylor Lautner!!!
  Riverdale heb ik ook gezien. Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sense8 lijkt me leuk! Bedankt voor je tips!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS