4X WAT '13 REASONS WHY' MET JE DOET

maandag, april 10, 2017


Er is een enorme hype ontstaan rondom de nieuwe Netflix serie 13 Reasons Why. In eerste instantie was ik niet van plan de serie te gaan kijken, ik dacht namelijk dat het een soort docu zou zijn à la Achter Gesloten Deuren en dat soort zooi. Opeens kreeg ik een appje van een klasgenoot: 'Kijk je 13 Reasons Why al? Echt iets voor jou!' en ik begon met kijken.
OM TE JANKEN
Van de dertien afleveringen, heb ik zeker bij de helft moeten huilen 😭. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik bij films en series soms iets te emotioneel ben, maar je kunt niet ontkennen dat 13 Reasons Why enorm verdrietig en tragisch is. Je huilt niet alleen omdat Hannah zelfmoord heeft gepleegd, nee. Je huilt ook om alles was haar tot dat punt heeft gedreven en om een heleboel dingen die de 13 overblijvers in het heden meemaken.

EN MIJN LEVEN DAN?
Onbewust vergelijk je verschillende gebeurtenissen uit de serie ook met je eigen leven. Misschien zijn sommige dingen jou ook overkomen of dingen die erop lijken. Natuurlijk is het altijd de kracht van een serie om ervoor te zorgen dat de kijker zich met een personage kan identificeren, al is dat bij deze serie wel zwaar. De personages hebben het namelijk allesbehalve makkelijk.

IN JE HOOFD HERSCHRIJVEN
Omdat de serie mij zo raakte, wilde ik hem per se afkijken voordat ik ging slapen. Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan, met als resultaat dat het tragische verhaal door mijn hoofd bleef spoken toen ik eenmaal in bed lag. Voor een tijdje lag ik gewoon verhaallijnen aan het herschrijven, hoe het net iets anders zou kunnen zijn, zodat alles toch perfect was.

LIEFDE VOOR CLAY
Weer even een sprongetje terug naar de personages. Na het zien van alle afleveringen zou toch iedereen moeten verlangen naar Clay? Toch? Alleen al hoe hopeloos - en kneuterig - verliefd hij op Hannah is, is te lief voor woorden 😍. En, zoals Hannah zelf zei, is hij niet zoals de rest. Ook Tony en Jeff zijn trouwens lieve jongens die moeite in een vriendschap steken. Maar Clay, blijft toch mijn favoriet.

Heb jij 13 Reasons Why gekeken?
Follow

You Might Also Like

12 lovely comments

 1. Ik moest echt huilen bij een paar afleveringen en bij het eind al helemaal... xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Liza - lovesblogsapril 10, 2017

  Ik heb het nog niet gezien, maar misschien moet ik dat ook maar eens doen dan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er nog niks van gezien of zelfs over gehoord... Maar je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt! Na het zien van de trailer wil ik het ook gaan kijken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa, je moet echt kijken! Het is heel intens, maar zeker een aanrader ☺️
   Liefs, Susan

   Verwijderen
 4. Ik zit er helemaal in! Ik heb hem nog niet afgekeken (ik ben nu ongeveer op de helft) maar wil wel graag steeds blijven kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen Netflix en ik ben ook niet zo van de series ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ALs ik mijn series af heb gekeken dan ga ik deze kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoor echt steeds meer over deze serie! Word er wel steeds benieuwder naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees er nu opeens overal over. Misschien toch maar eens gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O ja hele leuke serie! Ik ben pas bij aflevering 6, ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het niet gezien maar mijn dochter bleef het kijken toen ze eenmaal eraan begon . Ze vond het heel erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS