UPDATE: STUDIE, SPORTEN & REIZEN

woensdag, januari 25, 2017


In dit artikel over de make-over van Susanblogt.nl liet ik al weten dat er een persoonlijke update zou komen. Het is namelijk een tijdje stil geweest op mijn blog en ik wil graag uitleggen hoe dat komt en wat er ondertussen allemaal gebeurd is. In deze update ga ik het hebben over mijn studie, stage, sporten, een taalcrusus en reizen.

STAGE BIJ RTL4
In december had ik al mijn laatste lesdag en begin januari had ik mijn laatste tentamens en moest ik mijn laatste projecten inleveren. Tenminste, daar ga ik vanuit. Vanaf februari begin ik namelijk aan het laatste onderdeel van mijn studie: afstuderen. Ik heb een afstudeerstage gevonden bij RTL4, om precies te zijn; bij Editie NL. Voor wie Editie NL nog niet kent, het is een wat 'luchtig' nieuwsprogramma van RTL4 dat wordt uitgezonden om 18:15. Ik heb super veel zin in de stage, maar vind het ook mega spannend. Ik moet namelijk niet alleen voor RTL werken, maar óók nog een heel onderzoek houden wat ik weer op school moet inleveren. Als ik meer over mijn stage mag vertellen zodra ik er zit, doe ik dat heel graag, haha.

HAPPY ME, HAPPY LIFE
Misschien hadden jullie het al gelezen in mijn Top 16 liedjes van 2016 artikel, maar eind vorig jaar zat ik een beetje in een dipje. Gelukkig ben ik daar nu volledig uit en geniet ik iedere dag van het leven (cheesy hè?). Ik haal vooral veel plezier uit het sporten. Ik ben sinds een tijdje begonnen met paaldansen en doe ook aan zumba. Daarnaast duik ik zo nu en dan de fitness zaal in, iets wat ik eigenlijk vaker zou moeten doen... Oeps! Ook probeer ik een wat gezondere eetstijl te creëren voor mijzelf. En dan heb ik net niet over extreme #fitgirl maatregelen, maar meer om wat gezondere dingen te eten en wat vaker tussendoortjes te laten staan. Overigens doe ik dit allemaal niet omdat ik niet blij zou zijn met mijzelf of mijn lichaam, juist wel. Ik haal gewoon plezier uit het sporten en om dat goed vol te houden, is een gezonde eetstijl natuurlijk wel handig.

TALENCURSUS EN GROTE DROMEN
Het maakt niet uit hoe lang je mij of mijn blog al volgt, je weet sowieso wel dat ik in Zuid-Korea gewoond en gestudeerd heb. Nu is het mijn grote droom om terug te gaan en er ook een jaartje te wonen en werken, al is dat laatste haast onmogelijk. Hoe dan ook, al een tijdje probeer ik wat Koreaans te leren door online video's te kijken of van die gratis mini cursussen online. Afgelopen week besloot ik echter dit naar het 'volgende level' te tillen en echt serieus aan de slag te gaan met de taal; ik bestelde een leerboek met opdrachten en een cd. Ik vind het super spannend en ben erg benieuwd hoe het leren van de Koreaanse taal mij zal vergaan.

WERELDREIS? 
Daar gaan we weer hoor, met die grote dromen die ik heb. Een van mijn vriendinnen, Pei Yin, zat eraan te denken om deze zomer een reis door Azië te maken. Aan de ene kant wilde ik mee (hallo, hartstikke leuk en gezellig!) maar aan de andere kant liever niet (ik wil over een tijd toch naar Korea terug, dan kan ik ook reizen). Ik stelde Pei voor om met mij een reis door Amerika te maken. Verschillende staten bezoeken in een relatief korte tijd. Pei was enthousiast en we gaan binnenkort maar eens even een route bedenken en kijken of we het echt gaan doen... Dat is natuurlijk nog de grote vraag. Mijn doel is om over een aantal jaartjes toch wel echt een groot deel van de wereld bezocht te hebben. Of er één grote wereldreis aan komt denk ik niet, maar ik wil zeker over de hele wereld reizen.

BLOGGEN EN YOUTUBE
Kwamen er geen nieuwe berichten meer binnen op Bloglovin' en ook geen nieuwe video's meer van mij op YouTube? Dat klopt helemaal... Ik had het de afgelopen periode namelijk zo druk met school, dat ik even geen tijd had om te bloggen. Make-uploze dagen weerhielden mij ervan om tijdens 'pauzes' een video op te nemen en verder was ik snel geneigd even Netflix aan te zetten wanneer ik ging relaxen. Gelukkig ben ik weer helemaal terug en ga ik er vanaf nu weer vol tegenaan!

 Follow

You Might Also Like

4 lovely comments

 1. Leuk dat je stage bij rtl gaat lopen. Ik kijk meestal naar editienl, al vanaf het begin, leuk programma. Leuk idee om wat van de wereld te gaan zien, hoop dat al jouw mooie dromen uitkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend en super leuk allemaal Susan! Hopelijk ga je bij RTL helemaal op je plek zitten en je draai vinden, maar dat komt vast goed want dat kun jij! En een wereldreis of statenreis is wel ontzetend tof hoor! Bij mij kriebelt het ook om even lang en ver weg te gaan en nu ik jullie speculaties lees gaan die kriebels alleen maar harder kriebelen. Ben heel benieuwd wat jullie uiteindelijke reis gaat worden en of jullie het gaan doen:).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WAT GAAF bij RTL! en ook erg leuk als jullie een reisje gaan maken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk dat je Koreaans gaat leren. Ik ben een jaar geleden begonnen met italiaans. Toen had ik ook boeken aangeschaft, maar dat werkte voor mij niet helemaal. Daarom ben ik begonnen met een taalcursus bij een taleninstituut. Kost wat, maar werkt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS