MIJN TOP 16 LIEDJES VAN 2016

donderdag, januari 05, 2017


Ik denk dat iedereen wel weet dat sommige liedjes gelijk zijn aan herinneringen of bepaalde momenten. Het leek mij daarom leuk om een kleine throwback naar 2016 te doen aan de hand van 16 liedjes.



1. Hello

In januari (oké, nu nog steeds) was ik nog compleet in de Korea mood. Tijdens karaoke in december nog, hebben Pei en ik heel vaak Hello gezongen en haalden we zelfs een high score van 100, hoera!

2. Work from Home

My oh my, hun video clips zijn vreselijk slecht en eerlijk? Zo denderend vind ik hun muziek eigenlijk niet... Maar dit lied? Ik kreeg het een tijd lang maar niet uit mijn hoofd.

3. 3 Strikes

2016 was het jaar van Kylie Jenner. Het liedje van haar lip gloss reclame had ik natuurlijk wel gehoord tijdens het kijken. "Leuk liedje", dacht ik. Maar toen ik hem tijdens een ritje in de auto met Frank en Lennart een paar keer hoorde kreeg ik hem maar niet uit mijn hoofd.

4. Into You

Nee, ik heb niet een bepaalde jongen in mijn hoofd terwijl ik naar Into You luister. Maar dat hoeft toch ook helemaal niet? Het is gewoon een top lied.

5. Por Fin Te Encontré 

Dit liedje ken ik dankzij mijn vakantie in Mexico (juni). Op de radio, in het winkelcentrum en tijdens het stappen. Overal hoorde je dit lied. Binnen no-time werd het dan ook mijn favoriet.

6. Boom

Dit liedje ken ik niet dankzij mijn vakantie in Mexico, maar ik heb hem toen wel veel gedraaid. Tijdens het make-uppen, of tijden het omkleden. Eigenlijk gewoon de hele tijd als ik ff muziek aan het luisteren was, haha.

7. SEX

Wat een lekkere beat om op te stappen zeg, haha. Ook deze luisterde ik veel tijdens mijn vakantie in Mexico. Ook toen ik tijdens een ritje in de bijrijder stoel zat en de Spotify mocht beheren, zette ik dit liedje aan.

8. One Dance

Na alle memes voor Hotline Bling kon een volgende hit natuurlijk niet ontbreken voor Drake. One Dance heeft echt maanden lang in mijn hoofd gezeten. Een grappig feitje is dat ik de hele tijd naar One Dance luisterde in het vliegtuig terwijl een vrouw naast mij naar een Bollywood film keek. Als ik nu One Dance hoor, moet ik meteen aan die film denken.

9. Sweet Lovin'

Afgelopen jaar heb ik weer heerlijk gesport. Ik deed aan fitness en ontdekte ook drie nieuwe leuken sporten. Zo herontdekte ik hoepelen, waarbij ik áltijd dit liedje aanzette. Daarnaast ben ik ook begonnen met zumba en paaldansen.

10. Trumpets

Tijdens mijn stage bij Fashionlab kwam dit lied op de radio en waren we plots in the mood om te dansen en te twerken. Toen ik na mijn stage nog een keer terug kwam had ik luid dit lied op mijn mobiel aangezet en liep ik dansend het kantoor binnen, everyone loved it.

11. Why

In het begin van dit schooljaar had ik een dipje. Dit liedje luisterde ik toen best veel. Vooral het "whyyyy, whyyyy" in het refrein zong ik lekker mee. De rest gaat namelijk (nog) niet zo soepel, haha.

12. Bacon

Dit liedje kwam ik viavia op YouTube tegen en kon niet stoppen met luisteren. Ik ben echt een hele tijd verslaafd geweest aan dit liedje, haha. Enne, van de titel krijg je ook nog eens honger!

13. Ain't My Fault

Soms doe je iets doms en dan heb je plots een lied dat perfect bij de situatie past. Nou ja, de situatie... In ieder geval het "Ain't My Fault" stukje.

14. Guaya Guaya

Dit lied komt eigenlijk uit 2014, maar ik ken hem pas een paar maandjes. Tijdens mijn zumba lessen kwam dit lied steeds terug in de routine. Uiteindelijk heb ik hem gedownload en kan ik het dansje meedoen wanneer ik er naar luister, haha.

15. Blood, Sweat and Tears

Arggh, wat voel ik mij stom dat ik de jongensgroep BTS pas net heb ontdekt, jeetje. Per direct was ik fan van hun liedjes. Vooral Blood, Sweat and Tears heb ik grijs gedraaid, of ja... Dat doe ik nog steeds!

16. Playing With Fire

Mag ik verliefd zijn op BlackPink alsjeblieft? Mijn lieve vriendinnetje Pei Yin liet mij naar hun eerste twee hits luisteren en ik was meteen fan van één van die twee. Ik zocht meer liedjes op en uiteindelijk was ik ook helemaal verkocht van dat ene liedje dat ik minder leuk vond. Deze gaat iedere dag wel weer even op repeat.

Welk liedje is jouw 2016-song?
Follow

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. Leuk om te lezen! Zitten ook een aantal van mijn favorieten tussen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke liedjes heb je gekozen. Ik heb ook veel geluisterd naar Aint my fault. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne lijst! Ik ben altijd wel opzoek naar nieuwe nummers, dus hier kan ik wel iets mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om een top 16 liedjes van 2016 te doen!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS