MEXICO: TEQUILA TOWN + OUTFIT

dinsdag, juni 28, 2016


Shots, shots, shots! Oké, om eerlijk te zijn is dat niet mijn ding, en vind ik Tequila alles behalve lekker. Maar dat betekent niet dat het niet leuk is om het dorpje/stadje Tequila te bezoeken. Samen met Luisa en een vriendin boekte ik een heuse tour. Tijd voor de foto's en feitjes van Mexico's favoriete alcoholische drankje.
Onze tour begon my een Blue Agave plantage. Blue Agave is de plant waar Tequila van gemaakt wordt. Het duurt geloof ik zo'n tien jaar eer de plant helemaal volgroeid is. De 'ananas' wordt dan afgehakt en gebruikt om de Tequila van te maken. Niet alleen kun je Tequila van de plant maken, maar ook honing, crème (heb ik gekocht) en kleedjes. Fun fact: Er is een mannelijk en vrouwelijke plant. Ze strooien zaadjes van elkaar om de planten waardoor en baby-plantjes ontstaan. Deze worden naar een bepaalde tijd uitgegraven en verplaatst naar een ander deel van de plantage.


Vervolgens mochten we een kijkje nemen in de fabriek. Hier wordt niet alleen de Tequila gemaakt, maar worden ook andere producten zoals kleedjes van de plant-resten gemaakt. Daarnaast is er ook een enorme ruimte waar de Tequila wordt opgeslagen. En oh, we kregen natuurlijk ook verschillende mogelijkheden om de Tequila te proeven. Na twee keer de hoeveelheid van één traan gedronken te hebben, gaf ik het op... Niets voor mij! Hahaha.


Als laatst konden we nog lekker door het dorpje/stadje (ik weet het echt niet, haha) rondlopen en hebben we wat gegeten. Daarna was het weer tijd om terug te gaan. De reistijd was trouwens ongeveer een uur en de gids vertelde speciaal voor mij ook nog eens alles in het Engels als hij klaar was met zijn verhaal in het Spaans, #GOALS.

Honestly, houd jij van Tequila?

Follow

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. Super leuk Suus, die foto's en om het te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave foto's heb je gemaakt! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet dat Tequila een plaatsje is. Super mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. E R I K Ajuli 01, 2016

  Nooit gedacht dat Tequila uit een plant kwam, hahahahaha xx

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS