LIFESTYLE | MEI IS MIJN 'NO BUY' MAAND

vrijdag, april 29, 2016

Een maand lang niets kopen... Zal ik het volhouden? In alle jaren dat ik blog, ben ik regelmatig 'no buy' artikelen tegen gekomen. Het leek mij altijd wel verstandig, maar ik had nooit gedacht dat ik op een gegeven moment ook een poging zou wagen. Bij deze, mei wordt mijn no buy month.
Nog twee dagen voordat mei begint. Stiekem vind ik het hartstikke spannend en hoop ik met héél mijn hart - en portemonnee - dat het lukt. Volgende week zal ik nog wel een shoplog plaatsen. Maar, wees niet ongerust, deze spulletjes heb ik al gekocht. Gisteren om precies te zijn. Toen ik met mijn handen vol tassen thuis kwam, realiseerde ik mijzelf dat een no buy month wel een beetje noodzakelijk is. 

Uitzonderingen
No buy is no buy, zou je zeggen. Als ik mij hier volledig aan zou houden, zal ik verhongeren en niet meer thuis kunnen komen. Ik heb dus een aantal uitzonderingen opgestelt waar ik wel geld aan uit mag geven.
 • Noodzakelijk eten | Ik zit op kamers en moet dus mijn eigen eten verzorgen. Maar, ik geef mijzelf alleen een uitzondering voor eten dat noodzakelijk is. Iets lekkers halen omdat ik er even zin in heb mag dus niet.
 • OV-kaart opwaarderen | Geen uitleg nodig, toch? 
 • Feestdagen | Mijn vader is begin mei jaren én het is bijna moederdag. Nu heb ik voor beiden feestdagen al een cadeautje. Maar voor je het in de gaten hebt komt er nóg een verjaardag aan... Hiervoor mag ik van mijzelf uiteraard een uitzondering maken.
Heb jij ooit een no buy maand gehouden?

Follow

You Might Also Like

11 lovely comments

 1. Ik denk dat ik maar met je mee ga doen! In april is het namelijk bij mij mislukt... Zo lastig! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Hele uitdaging. Ik heb het één keer geprobeerd met kleding, wat me nog vrij goed afging verrassend genoeg. Dit lijkt me wel pittig hoor, maar je zult het vast overleven haha. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben benieuwd of het je gaat lukken. Ik verwacht dan eind mei een update op jouw blog, of het wel of niet gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd of het je gaat lukken. Zelf geen moeite mee om niks extra uit te geven omdat ik niet veel geld heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat ik me maar bij je aan sluit, ik heb net mijn vakantie geboekt voor begin Juni en kan wel een beetje bezuinigen gebruiken haha. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het in december geprobeerd, maar dat lukte niet helemaal, haha. Good luck! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah nee ik denk niet dat ik dat zou kunnen. Ik ga sowieso iedere zondag naar de stad en kom altijd terug met wel een make-up product. Dit zou mij echt nooit lukken haha. Ik zou het natuurlijk kunnen proberen maar ik weet niet of ik daar blij van Word haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik probeer het elke keer voor een langere periode. En ik heb het één volle maand vol gehouden. Wilde het eigenlijk langer. Verleidelijk is het online social wereldje wel hoor. Dus heb ik gauw alle webshops overal ontvolgt haha.
  Ik ben benieuwd hoe het jou vergaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van je! Ik heb ook wel eens een no-buy maand geprobeerd, vorig jaar April, maar dat faalde hard... Hahaha! Veel succes, ik vind zo'n no buy maand echt een goed concept!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS