LIFESTYLE | HOE IK MET GESPONSORDE ARTIKELEN OMGA

woensdag, april 13, 2016

"Wat doe je nu eigenlijk?" en "Verdien je geld met je blog?" zijn de twee meest voorkomende vragen. Wat ik doe? Mijn gedachtes omzetten in teksten/foto's en die op Susanblogt.nl zetten. Of ik geld met mijn blog verdien? Niet echt, af en toe. Toch vind ik het belangrijk transparant te zijn over gesponsorde artikelen, so here we go.

Zo nu en dan krijg ik van bedrijven een mailtje binnen. Of ik tegen betaling over hun merk wil schrijven, of ik wat producten uit een webshop wil uitzoeken en of ik met hen een winactie wil houden. Ik ga heel selectief met deze verzoeken om en accepteer alleen voorstellen waarbij ik ook écht vind dat het bij mij en mijn blog past.

Ondanks dat ik tijdens een samenwerking niet veel geld verdien, we hebben het namelijk echt niet over bedragen waarvan je een week boodschappen kunt doen hoor, vind ik transparantie belangrijk. In het verleden wist ik vaak niet hoe ik hier mee om moest gaan en vermeldde ik de ene keer wel en de andere keer niet dat het om een samenwerking ging. Tegenwoordig trek ik hier één lijn in.

Zo vind je nu onder andere de 'sponsored' tag in een artikel als het om een samenwerking gaat. Daarnaast laat ik in de tekst duidelijk merken dat ik een item cadeau gekregen heb. Of ik er geld aan verdien of items heb mogen ontvangen of beiden, dat laat ik in het midden. Gesponsord is gesponsord.

Pfiew, dat lucht op! Ik vind het hartstikke fijn om te zien dat steeds meer bloggers uitleg geven over hoe zij omgaan met gesponsorde artikelen. Zo kun je af en toe nog een tipje meepikken, haha.

Hoe ga jij hier mee om?

Follow

You Might Also Like

4 lovely comments

 1. Goed bezig! Vind het inderdaad heel belangrijk om als blogger gewoon eerlijk te zijn over de producten die krijgt/of je ervoor betaald krijgt. Zelf zou ik het namelijk ook graag willen lezen als lezer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond dit in het begin ook erg moeilijk! Maar ik zet nu ook altijd bij of ik iets gekregen heb. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk dat je dit af en toe mag doen! Hoe maak jij eigenlijk je foto's?
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS