LIFESTYLE | MIJN BUS BLUNDERS!

woensdag, maart 30, 2016

Het openbaar vervoer en ik is negen van de tien keer een goede match. Waar ik ook ben, ik kom er altijd wel uit. Ondanks dat, heb ik nog niet zo lang geleden twee mega stomme bus blunders gemaakt. Het ergste daarvan? Het gebeurde gewoon in Nederland...DRIE KWARTIER LOPEN
Aangezien mijn stage in Amsterdam is, en ik alles behalve in de buurt van Amsterdam woonde, ben ik bij een vriendin gaan slapen. Ze heeft een studio in Utrecht en ik was gelukkig van harte welkom. Een puntje was dat ze mij niet kon ophalen en ik op eigen kracht haar woning moest zoeken. Nu waren er een paar buslijnen die richting haar studio gingen, en had ik nou net de verkeerde gepakt... Het resulteerde erin dat ik uiteindelijk zo'n drie kwartier heb moeten lopen -in het donker- voordat ik uitgeput en bevroren bij haar studio aankwam. En als je jezelf dan afvraagt of een ezel zich niet voor een tweede keer aan dezelfde steen stoot, ik wel! Zo heb ik de dagen die daarop volgenden weer meerdere malen een verkeerde bus gepakt (gelukkig nooit meer diezelfde) en heb ik ook nog eens een gekke overstap moeten maken. Ik heb de laatste dag van die week pas voor het eerst de goede bus gepakt.

MEER DAN EEN HALF UUR TE LAAT
Nog niet zo lang geleden ging ik op Mexican dinner date met Pei Yin. Ik zou met de bus naar Haarlem gaan -waar zij stage loopt- om vervolgens samen te eten. Ik wist zeker dat ik op 9292 iets zag over Schiphol, dus besloot in de bus naar Schiphol te stappen. Na een kwartier zag ik op de tegenliggende bus staat 'Haarlem station'. Oh damn, ik zat in de verkeerde bus! Na een snel vragenrondje aan de buschauffeur kwam ik erachter dat aan de overkant na zeven minuten mijn goede bus zou komen. De bus die ik eigenlijk had moeten hebben, rijdt inderdaad via Schiphol, maar daar is hij al  geweest vóórdat hij bij mijn halte aankomt. Na een minuut of zeven gewacht te hebben, plus een kwartier weer terug gereden te hebben naar mijn halte, kon ik dan eindelijk naar Haarlem toe. Uiteindelijk was ik dus meer dan een half uur te laat... Sorry Pei!

Maken jullie ook wel eens blunders in het openbaar vervoer?

Follow

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. hahah hilarisch gelukkig heb ik dat nooit zou wel wat voor mij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kom je een keer te laat vanwege je eigen fout ipv de altijd aanwezige vertragingen van het ov.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat naar lijkt me dat, zo ver om moeten. Ik ben echt bijna autistisch met het plannen van reizen dus dit zal me niet snel overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Openbaar vervoer is of je vriend of echt je vijand. Ik ben altijd echt een held met train reizen. Probleem is alleen als je een verkeerde trein pak ben je gelijk heel veel km te ver.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS