LIFESTYLE | DINGEN DIE IK MIS (AAN NEDERLAND)

vrijdag, oktober 16, 2015

Inmiddels ben ik al anderhalve maand in Seoul, Zoud-Korea. Na de eerste week alleen maar bij Burger King gegeten te hebben (no sponsor, haha), eet nu ik vrijwel elke dag rijst. En de taal? Verder dan ''hallo'' ''bedankt'' ''wat moet ik doen?'' ''ik hou van jou'' ''1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10'' en ''zonder groenten'' kom ik niet. Maar toch. Vandaag heb ik een boek gekocht met daarin ontelbaar veel woorden, zinnen en andere tips om te doen in bepaalde situaties inclusief hoe je het moet uitspreken. Een soort van die Hoe Overleef Ik boekjes voor het buitenland, maar dan uitgebreid. Maar goed, wat mis ik nou (aan Nederland)?
English: I have already been in Seoul for one and a half months now. The first week I only ate at Burger King. But now, I eat rice almost everyday. And about the language? I don't speak much, haha. I can say ''hello'' ''thank you'' ''I love you'' ''no vegetables'' and count to 10. But what do I miss (about the Netherlands)?

1) Mijn statief. Niet zozeer iets dat ik aan Nederland mis, maar iets algemeens dat ik hier enorm mis. Mijn super handige statief. Mijn OOTD's worden gemaakt door vriendinnen dus daar heb ik hem niet voor nodig. Maar wanneer ik voor andere artikelen foto's van mijzelf nodig heb, of een shoplog wil opnemen, merk ik echt dat ik verlang naar mijn statief.

English: I miss my tripod. I don't need them for my OOTD's since I have lovely friends who shoot those pictures. But for other articles or shoplogs I just need my tripod.

2) Friet, frikandellen, kroketten en mayonaise. Natuurlijk kan ik hier wel friet eten bij de McDonalds, of Burger King en er moet ook een friettent zijn. Maar het is gewoon niet hetzelfde zonder frikandellen en kroketten. Ik ga nu ook meteen even gebruik van de situatie maken om uit te leggen waarom deze items allemaal bij elkaar horen. Dat heeft namelijk te maken met de manier waarop ik het eet. Komt ie: ik snij de kroket open. Vervolgens gebruik ik de inhoud als ''saus'' voor mijn frikandel. Maar ik laat ook nog een beetje zitten in de kroket. Dan stop ik de kroket vol met de zachtste frietjes en vouw ik hem weer dicht. Dan doe ik daar een beetje mayonaise op en is die klaar om te eten. Yummy!

English: Frikandellen and kroketten is Dutch, so I don't think you will find a translation of the text above useful.


3) Pannenkoeken. Ze verkopen hier op marktkraampjes wel vaak crepes. Maar dat is gewoon simpelweg niet hetzelfde. Sowieso, mijn mama maakt heerlijke pannenkoeken die ik oppeuzel met kaneel suiker en stroop. Hier kan dat niet. En wanneer ik uiteten ga, eet ik de lekkerste pannenkoeken bij 't Hoogstraatje in Nijmegen. Dat mis ik nu wel heel erg.

English: I need pancakes, badly. they do sell crepes here at the market. But it is not the same. My mom bakes delicious pancakes and I enjoy eating them with cinnamon sugar and syrup. And when we were going out for dinner, we always eat at 't Hoogstraatje in Nijmegen. They have delicious pancakes there and I need it.

4) Een eigen kamer + mijn bed. Om te beginnen heb ik hier een kamergenoot. Dat is natuurlijk alles behalve chill. Onze bedden staan iets meer dan een meter van elkaar vandaan en we delen samen de badkamer en 1 toilet. Niet dat ze niet leuk is hoor, maar een eigen plek is natuurlijk altijd het fijnst. En die bedden hier, pff. Daar zitten zulke grote en harde veren in, dat het net een plank is.

English: I miss (having) my own room and my bed. Here at the dormitory I have a roommate. Between our beds, there is only about one meter space left. We share a bathroom with one toilet together. Not that I don't like her or something, but having your own place is nicer. And about the bed... It is like sleeping on the floor.

Wat zou jij missen als je voor 4 maanden naar het buitenland zou gaan?

Follow

You Might Also Like

7 lovely comments

 1. Dat is altijd nog heel wat meer dan mijn Koreaans ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhhww :( Hahaha friet vind ik wel een leuke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou denk ik ook mijn kamer en bed missen. Hebben ze daar dan ook andere bedden? En ik denk ook dat ik het typische nederlandse eten zou missen zoals stroopwafels en pepernoten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap wel dat je dit allemaal mist hahahah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap heel goed dat je je kamer mist! Een eigen plekje met wat privacy stel ik ook altijd erg op prijs.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan waardeer je straks jouw "kleine" kamer vast meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch cool dat je een aantal dingen in het Koreaans kunt zeggen! En ik snap goed dat je deze dingen mist, zou ik ook doen! Vooral m'n eigen bed..
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS