,

LIFESTYLE | VLOG: GYEONGBOKGUNG PALACE + FOTO'S

vrijdag, september 18, 2015

Afgelopen woensdag, in het outfit of the day artikel, vertelde ik al een klein beetje over het geweldige paleis en de mooie grote tuin die er bij hoort. Vandaag kan je het allemaal zelf bekijken in een korte vlog. Bonus; ik heb ook beelden van de wachtwissel, inclusief mannen met nepbaarden en schattige schoentjes. Let op: onder het filmpje vind je zelfgemaakte foto's en extra informatie over het paleis.


Wil je als eerst mijn nieuwe vlogs en andere video's bekijken?
Abonneer je dan hier op mijn kanaal!

Follow

Meer informatie over het paleis & zelf gemaakte foto's
Het paleis is in 1394 gemaakt in opdracht van koning Taejo van Joseon. Tijdens een Japanse invasie is alles echter afgebrand en bleven alleen de paleismuren overeind. In 1867 (tijdens de regering van Heungseon Daewongun) werd er begonnen aan een restauratie van het paleis. Het werd een enorm complex van 330 gebouwen (5792 kamers!). Zo'n groot paleis heeft natuurlijk veel ruimte nodig en bevond zich dan ook op een stuk grond van maar liefst 410.000 vierkante meter. In 1895 werd Keizerin Myeongseong vermoord en verliet haar man (Keizer Gojong van Korea) het paleis, om nooit meer terug te keren.

Helaas werd in 1911 weer bijna alles vernietigd door Japanse bezetters. Er bleven slechts 10 gebouwen overeind. Tijdens deze koloniale tijd werd het paleis omgetoverd tot het hoofdkwartier van de Japanse Gouverneur-Generaal van Korea. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog stonden er nog enkele belangrijke gebouwen overeind. Onder anderen de Keizerlijke troonzaal (Geunjeongjoen) en het Gyeonhoeru paviljoen. Een gebouw dat zich op 48 granieten pilaren in een kunstmatig lotus meer bevindt. Door archeologisch onderzoek zijn de fundamenten gevonden van veel van de gebouwen. Omdat er geen foto's zijn van het originele paleis is niet exact te bepalen hoe de gebouwen eruit zagen. Het paleis is grotendeels gerestaureerd en open voor publiek.

You Might Also Like

6 lovely comments

 1. Amazing pictures and a great day with lovely people!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je nou wel of geen foto gemaakt van jou met een bewaker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ikzelf niet met, maar wel van bewakers. Het moest blijkbaar allemaal snel snel, want binnen een korte tijd werden we allemaal weggestuurd, haha.

   Liefs xxxx

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS