BEAUTY | KRUIDVAT KWASTENREINIGER

maandag, september 07, 2015

Voordat ik kwasten van Real Techniques had (en kwasten gebruikte van de Hema) maakte ik ze eens in de zoveel tijd grondig schoon met baby shampoo. Het borstelen deed ik een beetje hardhandig en ik deed het ook alleen wanneer er alweer maanden verstreken waren. Nu ik wat duurdere make-up kwasten heb, wil ik ook graag dat ze mooi en goed blijven. Tijd om vaker te reinigen en minder hardnekkig aan de slag te gaan.Deze kwastenreiniger kocht ik voor als ik tussen de grote ''wasbeurten'' door mijn kwasten even extra wil reinigen. Dit gebruik ik dus niet als vervanging van het schoonmaken van mijn kwasten. De reiniger zit in een soort van nagellakremover flacon met ook dezelfde soort opening. Het flacon heeft in inhoud van 200ML dus je kan er wel even mee vooruit.

Het is de bedoeling dat je een droge papieren tissue pakt en hier vervolgens wat van de reiniger op doet. Dan pak je de vieze kwast erbij en deze dan wrijven over de tissue. Ga net zo lang door tot de kwast geen make-up meer afgeeft en dus schoon is. De kwast mag je hierna niet uitspoelen of iets dergelijks. Je moet hem simpelweg door de lucht laten drogen.

Natuurlijk ben ik direct aan de slag gegaan met mijn kwasten. Zowel die van Real Techiniques en nog wat oudere van de Hema. Deze Blush kwast (een artikel daarover vind je hier) heb ik even als voorbeeld gebruikt. Op de linker afbeelding is duidelijk blus te zien terwijl dat op de rechter afbeelding als sneeuw voor de zon verdwenen is. Het kostte niet veel poets bewegingen om het eraf te krijgen. De haren van de kwast worden niet beschadigd of iets door de reiniger. Ze blijven even zacht en fijn, maar dan met een ietwat fris geurtje.

Hebben jullie een kwastenreiniger?

Follow

You Might Also Like

7 lovely comments

 1. Ik gebruik deze ook al een tijdje en vind het een fijne reiniger!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nooit aan gedacht om die dingen echt schoon te maken, ik wist niet eens dat er een speciale reiniger voor was, oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dit echt een geweldig product. Als make-up artist was ik m'n kwasten dagelijks minstens een keer of 2 dus ik ben blij dat er zo'n budgetproof variant bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal m binnenkort eens uitproberen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit ik doe het met een zeepje en mijn kwasten reiniger van Ebay

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS