FASHION | 5 HACKS VOOR HET DRAGEN VAN HIGH HEELS

woensdag, augustus 26, 2015

Het liefst lopen we elke dag in onze pretty high heels, niet waar? Helaas gaat dat wel gepaard met pijn. Gelukkig heeft niet iedereen daar last van, maar voor diegene die er wel last van hebben heb ik 5 geweldige hacks bij elkaar gezocht. Hierdoor wordt het lopen op die killer heels die met stof en al in je kast staan een stuk aangenamer.


Een zooltje in je hakken
Als je schoenen te los zitten loopt het sowieso altijd al minder prettig, vooral als je hakken aan hebt kan dit op ten duur een hoop pijn veroorzaken. Naast gewone zooltjes zoals bijvoorbeeld voor koelere voeten (anti zweetvoet) of om de maat een beetje aan te passen, heb je ook nog zooltjes voor in hakken met speciale kussentjes op drukpunten. Dus zitten je hakken een beetje los, dan kan je zooltjes kopen waardoor ze iets strakker zitten. Heb je last van de drukpunten? Koop dan zooltjes met kussentjes op bepaalde plekken.

Plaatselijke zooltjes
Last van de bal van je voet maar wil je geen hele zool in je schoenen stoppen? Er zijn ook gel zooltjes die echt speciaal voor de bal van je voet zijn en dus van kleiner formaat. Glip je uit je schoenen? Dan kan je achter bij de hiel van je schoen een stikker plakken van leer of plastic. Dit zorgt ervoor dat je niet meer uit je schoenen glipt. Heb je ernstige drukpunten tegen de voor-zijkant van je voet? Dan zijn daar ook al speciale verzachtende stikkers voor.

Tape je tenen aan elkaar vast
Het is de bedoeling dat je de derde en vierde teen aan elkaar vastmaakt met tape. Van die Leukotape. Hoe dan ook. Het moet dus zo zijn dat er een zenuw tussen die twee tenen inzit, die je door het vast tapen minder belast. Daardoor zou je minder snel pijn krijgen aan de bal van je voet. De een zweert bij deze tactiek terwijl de ander zegt dat het niet kan werken. Ik zou zeggen, probeer voor jezelf uit of het bij jou wél werkt.


Kies een hakhoogte die bij jou past
Te eigenwijs om je hier aan te houden en alleen op die mega hoge killer heels willen lopen? Sla deze tip dan maar over. Het is de bedoeling dat je gaat zitten en één been strekt. Je kan dit been op een krukje leggen als je wil. Oh en vergeet vooral niet je schoen uit te doen. Ontspan je been en voet. Hierdoor gaat je voet in zijn natuurlijk houding staan. Vraag je moeder of een vriendin om van je hiel tot de grond een touwtje te hangen en van je grote teel naar de grond. De afstand tussen deze twee touwtjes is jouw ideale (maximale?) hakhoogte.

Verzorg je teennagels
Als je op hakken loopt dan heb je kans dat je soms wat naar voren glijdt. Heb je te lange of onverzorgde nagels, dan kan dat gaan irriteren. Wat ook kan, is dat je ene teennagel in de huid van je teen (tenen) ernaast gaat snijden waardoor er een wondje ontstaat. Het is dus niet noodzakelijk om ze de perfecte pedicure te geven, maar knippen en vijlen is wel een must.

Draag jij vaak hoge hakken?

Follow

foto inlegzooltjes Bron
foto plaatselijke zooltjes Bron
foto voeten Bron
foto hakhoogte meten Bron

You Might Also Like

3 lovely comments

  1. Leuk item, maar ik loop sowieso niet op echte hakken, ben altijd band dat ik mijn enkels zwik, hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik draag niet vaak hakken vind het niet echt comfortabel maar soms vind ik het wel leuk om aan te trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aan mij niet echt besteed, hoge hakken, maar ik vind het soms toch wel leuk maar echt comfortabel kan ik het vinden als je echt moet lopen. Misschien met jouw tips wat beter, ik ga sommige zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS