LIFESTYLE | WAT IK VAN HET CONCERT VAN ARIANA GRANDE VOND

vrijdag, mei 29, 2015

Gisteren was het dan zo ver. Na lang wachten eerst het Nicki Minaj concert in maart en dan nu het concert van Ariana Grande. Beiden in ZiggoDome, Amsterdam. Samen met Frank, mijn broer, ging ik weer op pad met de trein. Het was een leuke avond, maar er waren ook echt minpunten.


De treinen waren op de heenweg gelukkig nog lekker rustig. Zowel het aantal mensen als de herrie. Eenmaal aangekomen op station Bijlmer ArenA begonnen er al meisjes wild te worden. We verlieten het station en gingen in de rij staan bij de Febo. Vervolgens liepen we naar de ZiggoDome om daar in de rij te gaan staan.

Wat we daar aantroffen was niet echt volgens verwachting. Lag de leeftijdsgrens nou echt zóó laag? Aan de andere kant werd die leeftijdsgrens natuurlijk weer omhoog getrokken door alle ouders. We waren een beetje beduusd en raakte aan de praat met twee meiden van onze leeftijd. Ook zij zagen dit niet aankomen. Ouders met kinderen die met hun hoofd pas tot mijn heup komen en ik ben 1.61M dus dat zegt wat.

Het gekrijs van nog-niet-eens-tiener-meisjes liet duidelijk blijken dat de deuren open gingen en dat we naar binnen konden gaan. Eenmaal binnen was het type publiek steeds duidelijker te zien: kinderen en ouders. Inmiddels als groepje van 4 (Frank, de twee dames en ik) begonnen we ons af te vragen wat we nou eigenlijk bij het concert deden. We voelde een beetje als ''verboden bezoekers.'' Alsof wij het leeftijdslimiet hadden overtreden.


Anyway, het leek ons slim om oordopjes te kopen. Niet alleen voor de muziek maar ook omdat kinderen zo'n hoge krijsstem hebben. Bij de toiletten kon je ze kopen voor €2,00. De apparaten waren leeg. We spraken iemand aan die ons vertelde dat ze gevuld zouden worden. Na wachten nog steeds niet. We spraken diezelfde persoon aan. Hou zou nu iemand bellen die voor ons oordopjes kwam brengen. Na een aantal minuten kwam er inderdaad iemand aan... Met maar 1 pakje oordopjes. Die één van ons gratis kreeg (for no reason) terwijl ze eigenlijk €12,50 kosten. Hoe dan ook, 3 van ons hadden dus nog niets. We konden gaan kijken bij de toiletten aan de overkant want daar zouden er nog oordopjes inzitten. Eenmaal daar bleken de apparaten defect te zijn. We vroegen het weer aan iemand die ons vertelde dat ze over 10 minuten bijgevuld zouden worden. Alweer niet. Inmiddels was het voorprogramma trouwens als bijna afgelopen. Uiteindelijke kwamen we bij de service balie waar we voor €4,00 oordopjes konden kopen. Deze situatie vind ik ronduit slecht op meerde punten.

We gingen de zaal in en konden nog meegenieten van 1 liedje van het voorprogramma. Daarna volgde een pauze van 25 minuten. We hoopte dat er veel mensen nog een drankje gingen halen maar uiteraard was dat niet het geval. Toen de pauze voorbij was kon het concert eindelijk beginnen! We hadden er zin in...

Totdat ons zicht duidelijk geblokkeerd werd door ouders en ouders die hun kinderen optilde of op hun schouders namen. Er waren trouwens ook ouders die met hun kleine aan het voordringen waren want ''ze kan het anders niet goed zien.''. Lieve schat, even een tip; koop de volgende keer lekker een zitplaats voor je peuter van 1.23M. Links voor mij, recht voor mij en achter mij. Overal vlogen de kinderen de lucht in. mijn zicht bestond bijna alleen maar uit hoofden van ouders en opgetilde kinderen. Zelfs het grote scherm konden wij af en toe niet zien.


De liedjes die Ariana zong waren leuk en sommige kende ik niet. Dat mede doordat ik geen diehard fan ben maar gewoon de liedjes die ik ken erg leuk vind. Meezingen was trouwens wel een beetje een punt. Niemand zong namelijk mee, misschien doordat die kinderen geen teksten kennen. In mijn eentje meedoen vond ik een beetje beschamend maar deed het toch. Anders valt er zo'n groot stuk van de beleving weg: meezingen met de artiest. Ze zong de grote hits zoals Problem, Bang Bang, Break Free, One Last Time en natuurlijk ook Love Me Harder.

Ariana was trouwens erg goed op de hoogte van dat het concert zich afspeelde in Amsterdam. Knap hoor meid. Ze heeft het namelijk 100 keer gezegd. ''Thank you Amsterdam!'' ''Love you Amsterdam!'' ''Make some noise Amsterdam!''. Maar nu begin ik te zeuren om dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn. Waarom? Omdat je door al die ouders en opgetilde kinderen in een negatieve spiraal terecht komt.

Al met al heb ik een gezellige avond gehad met helaas wel een negatief tintje eraan. Vandaar dat ik dit artikel echt even wilde maken. Gewoon even van mij afschrijven deze dingen. Voor alle mensen die vanavond gaan: Heel veel plezier want het concert zelf was erg top! En spreek gewoon ouders er op aan dat ze hun kind omlaag moeten houden. Hebben wij ook gedaan.

Tips voor Ziggodome zorg ervoor dat er voor concerten met een doelgroep als deze er een soort van minimale lengte moet zijn voor een staanplaats. Of zet stoelen neer op de grond zoals ik had meegemaakt tijdens een anders concert. Ook vind ik dat er een duidelijk verbod moet zijn op het optillen en op de schouder nemen van kinderen. Als we dan toch bezig zijn, verbied dan ook de spandoeken die het zicht van andere kunnen belemmeren. En regel alles rondom de oordopjes.

Foto's zijn gemaakt door Marissa Baegen

You Might Also Like

23 lovely comments

 1. Ik denk dat er zoveel kinderen waren vanwege de serie Victorious waar Ariana in speelde. Mijn zusje is daardoor ook echt huge fan van haar en ik wilde ook gaan met haar, maar kon uiteindelijk geen tickets meer krijgen. Wel zitplaatsen natuurlijk, ik vind het echt belachelijk dat ouders met zulke kleine kinderen staanplekken nemen, kan nog gevaarlijk zijn ook! Ook erg slecht geregeld van de Ziggo Dome met die oordopjes, ze bieden het aan maar zo heb je er toch niks aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad echt niet leuk. Je betaalt veel voor zo'n kaartje als je dan de helft van de tijd grote mensen voor je neus hebt staan die dan ik nog eens hun kind op de schouder nemen. ... en sowieso belachelijk dat je daar met spandoeken mag staan, meteen verbieden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh wat balen zeg dat er zoveel kinderen waren. Dat zou ik zelf ook totaal niet leuk hebben gevonden. Kan het wellicht komen door het tijdstip? Neem aan dat er 's avonds mindere kinderen komen.. Ook onhandig van die automaten. Jammer, jammer, jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het concert was van 08:30 - 22:00 dus zo vroeg vind ik dat ook weer niet eigenlijk. Maar ik heb geloof ik geen tijden genoemd in het artikel. Maar het was dus wel in de avond.

   Liefs

   Verwijderen
  2. Jeetje. Ik bedoelde natuurlijk 20:30. Ik zie het nu pas..
   Liefs

   Verwijderen
 4. Een speciaal kinderconcert op zaterdagmiddag geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was er ook bij, en moet zeggen dat ik me niet zo geirriteerd heb als jij, maar kan wel wat punten herkennen. We lagen om half 12 al in de rij, waardoor ik wel met voornamelijk mensen van mijn leeftijd stond. Gelukkig waren er geen ouders zo gek om met hun kind al zo vroeg in de rij te gaan liggen. Wel stond er tijdens het concert naast mij een papa, mama en kindje die een vip-ticket hadden, met M&G dus, een staanplaatsen. Ook zij ging regelmatig op de schouders van papa wat mijn zicht belemmerde. Gelukkig stond ik vooraan en was zij de enige, waardoor ik er niet zoveel last van had, maar ik zeg altijd al tijdens concerten: als je kind te klein is om iets te zien, als je kind te jong is om te staan, neem gewoon zitplekken. Staanplekken doe je op zijn vroegst pas als het kind middelbare school leeftijd heeft.

  De oordopjes, tja, is jammer, maar begrijpelijk, met zoveel kleine kinderen. Daarom is het vaak handig om ze zelf al mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een horror inderdaad. Ik zou mezelf echt ook enórm ongemakkelijk voelen door al die jonge kinderen. Ik vraag me vooral af: was het niet ondertussen al kinderbedtijd ;-)? Ik neem aan dat de meeste mensen daar niet om de hoek wonen, terwijl het een doordeweekse (school)avond is. Maar ja... Misschien is dit een té pedagogisch verantwoorde aanname. Om op een positieve noot te eindigen: tóch erg leuk dat je bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat erg en ook dat je je zo oud voelt. Je zou toch verwachten bij haar dat ze een oudere doelgroep aantrekt maar niks is minder waar. Ook vind ik het slecht dat ze oortjes aanbieden maar vervolgens ze niet kan krijgen omdat de apparaten defect zijn. Overigens met ouders en kinderen naar een avond concert, laat je kind gewoon alleen gaan als ie 14 is oké misschien 15 maar een kind van jonger dan die leeftijd, wat doe je hier. Vind het vervelend als e zicht belemmert wordt want je betaalt er helemaal voor maar je krijgt er niets voor terug. Desondanks heb je nog wel een leuke avond gehad maar snap je irritatie heel goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar. . Had ik toen we vorig jaar naar one direction gingen. . Pfff die dingen die je beschrijft lijkt me ook zwaar irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag op FB ook al dat een moeder met haar dochter daar is geweest. Jeetje wat jammer is dat he! Vanwege haar serie komen er natuurlijk kleinere meiden en/of jongens opaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn dochtertje van 7 vind haar geweldig maar ik ga haar echt niet mee nemen naar zo'n concert. Ik vind dit meer iets voor wat oudere (wat iedereen trouwens wel zelf moeten weten, maar dat is mijn mening). Vind het jammer dat mensen tijdens een concert geen rekening houden met elkaar, jullie hebben ook voor je kaartje betaald (wat vast niet zo heel goedkoop was) en dan maak je zoiets mee...dat is best zonde x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had ook graag gewild! Jammer van de doelgroep en dat de kinderen opgetild werden. Toen ik in het Ziggodome was werden al die mensen erop aangesproken. Het klopt wel dat je niet altijd even veel ziet als je staat, maar dat is het risico. Ik had wel meiden verwacht van een leeftijd van 12-13, maar nog jonger ook? Hopelijk heb je het alsnog wel leuk gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het publiek bestond uit veel meiden van 12-13 jaar, maar ook erg veel uit jongeren kinderen. Dat had ik dus totaal niet zien aankomen.

   Liefs

   Verwijderen
 12. Wat jammer om te lezen!! Ik zat om 10 uur ook voor mijn laptopje om kaartjes te kopen voor het concert, maar ik was alsnog te laat. zelfde geldt voor het tweede concert. Vervolgens maakte ik via Q-music kans op kaartjes voor het concert in London op 1 juni (ik was 1 van de 20 mensen die geselecteerd waren) en ook daar liep ik de kaartjes mis! Maar als ik dit zo lees dan denk ik dat ik ook enorm gebaald zou hebben. Misschien maar goed dat ik geen kaartjes heb weten te bemachtigen dan hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou misschien heb je dan alsnog maar geluk gehad hoor, haha. Volgende keer maar eens naar een artiest met een wat oudere doelgroep.
   Liefs

   Verwijderen
 13. Ik kom net bij het tweede concert vandaan! Ik had een zitaats op de 1e rang en 1e rij en dat vond ik op zich erg fijn maar niemand ging staan in mijn vak - en ik durfde ook niet op te staan omdat ik bang was het zicht van de kinderen te belemmeren want inderdaad: was het publiek dan zo jong? Ik ben echt een diehard fan van Ari en wat je verteld in dit artikel heb ik zojuist ook ondervonden, dacht eerst dat het aan mijn oordoppen lag dat ik dacht dat niemand mee zong maar niemand zong mee dit mede Door de jonge leeftijden. Er zat ook een meid naast mij van een jaar of 16 die alleen maar met haar telefoon aan het spelen was, ook zo irritant. Maar goed, Ariana zelf was gewoon adembenemend en fantastisch en desondanks er echt van genoten want heb haar eindelijk na al die jaren live kunnen zien! Toch fijn om te lezen dat er iemand ook een beetje jouw mening deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook ik ben blij om te lezen dat iemand mijn mening ook zo heeft ervaren!
   Liefs

   Verwijderen
 14. Oh jeetje wat irritant. Ik ben dan wel 1,80, maar als die kinderen op iemands nek gaan zie zelfs ik niks meer. Dis kan me inbeelden hoe erg hrt dan voor jou is. Ik snap echt niet dat je met zulke jonge kinderen staanplaatsen neemt. Überhaupt zou ik ze nog niet meenemen naar een concert, maar de wereld veranderd enorm geloof ik. Ik ben toch blij dat ik daar geen geld aan uitgegeven heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben er ook geweest, ik vond het echt geweldig. Wel irritant van al die ouders en kinderen bij de staanplaatsen.. ik had zelf zitplaatsen en vond dat ook prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ugh, ja, ik neem nooit meer staanplaatsen, verschrikkelijk. Ik heb ook bijna niks kunnen zien. Naast me stonden allemaal kleine kindjes met hun ouders die stuk voor stuk misselijk werden en opgetild moesten worden. Tijdens problem moest er natuurlijk weer een spandoek opgehouden worden en er zat continu een meisje op iemands schouders precies voor Ariana. Maar goed, de muziek was leuk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij stonden wij dan bij elkaar in de buurt? Echt 3 of 4 meter voor mijn neus tijdens Problem 2 van die kartonnen borden.
   Liefs

   Verwijderen
 17. ik was gisteravond in de ziggodome voor het concert van fleetwood mac en de oordopmachine deed het gewoon! Maar wel jammer van de kinderen, maar dat had je wel een beetje kunnen verwachten. Ik hoop dat t alsnog wel leuk was! x

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS