LIFESTYLE | PLOG, SHOPPEN IN AMSTERDAM!

dinsdag, mei 12, 2015

In onze hoofdstad was ik alweer een hele tijd niet geweest. Nadat er een tijdje geleden meereis kaartjes in de bus vielen besloot ik om samen met mijn beste vriendin (zonder week OV) een reisje te maken naar Amsterdam. Ik had eigenlijk geen zin om mijn camera mee te sjouwen (dat is best zwaar) en zag dat als een perfect excuus voor mijn eerste plog. Simpel en makkelijk te doen met een iPhone.

De reis begon goed. We hadden een vier-persoons plek voor ons tweetjes en genoten van een kopje thee. Deze kochten we ook nog eens met korting, haha. We hadden vanuit Nijmegen een directe verbinding en hoefde verder dus niet over te stappen. Eenmaal in Amsterdam aangekomen was het een kwestie van lopen totdat we bij het plein aankwamen. Waar de duiven uiteraard op ons zaten te wachten.

Als eerst gingen we de Bijenkorf in. Ik vind dit zo'n mooie en leuke winkel. Dan baal ik gewoon dat mijn portemonnee niet ''Bijenkorf-proof'' is. Hoe dan ook, er stond een prachtig bed met rozen bezaaid voor de nieuwe geur van Victor & Rolf. Ook namen we een kijkje bij de MAC stand. We zijn uiteraard ook bij de MAC Pro Store zelf gaan kijken.

Na de Bijenkorf doken we de H&M in. Ik wilde er graag bij de Home afdeling kijken, maar nam daar niets van mee naar huis. Wel kocht ik wat kleding items en een leuk nutteloos tasje dat ik perse wilde hebben. Hetzelfde als dat wat bij de H&M Home afdeling het geval was, was ook het geval bij Urban Outfitters. Zo veel leuke spullen, maar ik koop er niets. Ik vind deze winkel gewoon veel en veel te duur. Niet duur, maar wel met veel te lange rijen voor de paskamers: Forever 21. Ik had één item gezien dat ik wilde hebben, maar de rijen vond ik veel te lang. Het type ''kopen zonder te passen'' ben ik niet en verliet de winkel dus met lege handen.

We kregen nogal honger toen we opeens een Lay's winkel tegenkwamen. Whut? Inderdaad! Omdat Lay's nu iets nieuws heeft, hebben ze denk ik deze pop-up store gemaakt. Je kan nu namelijk een zak kopen waar twee smaken inzitten. Door de honger kochten we een zak, maar besloten daarna eigenlijk toch vrij snel dat we iets échts moesten gaan eten. We gingen ergens zitten en bestelden beiden een pizza broodje.

Uiteraard kan je niet winkelen in een stad waar Lush is, zonder er naar binnen te gaan. Het is dat ik afgelopen week al een bezoekje had gebracht aan de Lush in Den Bosch, anders was ik waarschijnlijk wel met wat lekkere items de winkel uitgegaan. Maar nee, het bleef dit keer gewoon bij ruiken en bewonderen. Over bewonderen gesproken. Voor de zomer ben ik op zoek naar een wit horloge. Het liefst met een stoffen bandje, maar bij Swatch viel mijn oog toch op deze twee prachtige exemplaren. Uiteindelijk heb ik geen van beiden gekocht, omdat ik bang ben dat je met de plastic-achtige bandjes toch echt een zweet polsje krijgt. Iemand een tip voor witte horloges met een stoffen bandje?

Als enorme Blond Amsterdam liefhebber moest er natuurlijk ook een bezoekje gebracht worden aan de winkel. Waar ik overigens nog nooit eerder geweest ben. onderweg kwamen de de Heineken fabriek tegen waar uiteraard ook een foto gemaakt van moest worden. Eenmaal bij de winkel van Blond Amsterdam aangekomen was ik in de hemel beland.

Inmiddels was het al aardig laat en besloten we nog even een hapje te eten om vervolgens naar huis te gaan. Het werd een aardbei gebakje bij La Place. Nog even een kiekje schieten bij de grachten en hupsakee de overvolle trein in!

Winkel jij vaak in Amsterdam?
& vind je een plog leuk?

You Might Also Like

6 lovely comments

 1. Leuke foto's! Ik vind plogs altijd erg leuk om te bekijken. Amsterdam is echt mijn favoriete stad in Nederland om te shoppen, vooral omdat vaak daar het enige filiaal zit van de winkels die ik leuk vind (Topshop, Brandy Melville). Urban Outfitters vind ik ook echt een geweldige winkel maar zoals je zei, veel te duur... Ik neem altijd een kijkje bij de sale section, daar heb ik al een paar keer leuke items gevonden die €10-€20 waren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim idee om dan bij de sale te kijken ja! Ik heb niets gezien dat afgeprijsd was :(

   Liefs

   Verwijderen
 2. Wat leuk om te zien! Dagjes Amsterdam blijven leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig en leuke plog van Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk, zo'n artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellige dag hadden jullie.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS