LIFESTYLE | DIY, MARMEREN ONDERZETTERS

dinsdag, mei 19, 2015

In de webshop van de H&M Home vind je enkele mooie nep marmeren items. Helaas hebben ze niet alle items met deze prachtige print. Zelf ben ik in het bezit van fotolijstjes en een mok, waar ik ook een artikel over heb geschreven (klik). Nu heb ik al een tijdje gewone onderzetters die ik eigenlijk zou willen vervangen voor mooie marmeren van de Blokker. Deze vond ik echter toch ietwat zwaar. Ik ging opzoek naar een oplossing.De oplossing is simpel en betaalbaar! Design print folie. Deze kocht ik bij de Karwei voor €6,09. De afmeting hiervan is 45 centimeter breed en 2 meter lang. Hier vind je deze print en andere designs in de webshop. 

Op de afbeelding hierboven kan je zien hoe mijn onderzetters er eerst uitzagen. Ook erg leuk en gezellig hoor. Maar ik wilde toch iets dat meer chique is. Dat vind ik gewoon een wat mooiere uitstraling hebben. Ondanks dat deze quote erg leuk is!

Hoe heb ik de onderzetters dan gemaakt?
Als eerst rolde ik het plakfolie een stukje uit. Vervolgens heb ik een onderzetter op de rasterkant neer gelegd en er met een potlood een omtrek van gemaakt. Vervolgens heb ik er vierkant omheen geknipt met aan alle kanten nog genoeg ruimte, ongeveer een centimeter. Vervolgens heb ik er een rondje uitgeknipt, ongeveer een centimeter breder dan de potloodrand. 

Omdat ik niet wilde dat de print van mijn onderzetters er doorheen zou komen heb ik van dikker wit papier ook een cirkel uitgeknipt. Deze heb ik weer met potlood omgetrokken en dan juist iets kleiner uitgeknipt. Vervolgens heb ik van het folie rondje het raster papier er af gehaald, zodat je het kan plakken. Daar heb ik toen het papieren rondje in het midden opgelegd. Toen heb ik kleine knipjes gemaakt in het folie tot ongeveer het papier. Helemaal rondom. Toen heb ik op de kop de onderzetter op het papieren rondje gelegd. Vervolgens heb ik al die kleine geknipte stukjes omgeslagen op de kurken onderkant en toen stevig vastgedrukt. Dat doe je helemaal rondom. Dit doe je dan net zo vaak tot je onderzetters op zijn!

Wat vinden jullie van deze DIY?

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. wat een leuke DIY heb je gemaakt, ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke oplossing, ziet er prima uit, goed gedaan Suus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke DIY zeg! Ziet er super uit!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee wat leuk, meteen een hele andere uitstraling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. You gurl, are very smart! Dat is een verdomd slimme oplossing, beetje de boel pimpen voor iets cheaps en dan zo'n tof eindresultaat hebben.. I like it!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS