LIFETYLE | AMBITIEUZE MEISJES MEET UP, NIJMEGEN

donderdag, april 02, 2015

Jessy vroeg mij of ik meewilde naar een meet up van Ambitieuze Meisjes. Wat dat was wist ik niet precies maar ging uiteraard even op onderzoek uit. ''Ambitieuze Meisjes is een landelijk netwerk voor jong vrouwelijk talent met beauty, brains & balls. Jonge high potential business babes met de ambitie om succesvol gelukkig in het leven te staan.'' - Ambitieuze Meisjes. Afgelopen dinsdag had Ambitieuze Meisjes een meet up georganiseerd in Nijmegen met als gastspreekster Sharon Hilgers.De meet up vond plaats in de conceptstore Make My Day. Een leuke store die ik nog nooit eerder bezocht had. We konden wat drinken en even rondsnuffelen in de winkel voordat Sharon zou beginnen met haar verhaal. Sharon Hilgers, 25 jaar, is de eigenaresse van My Jewellery. My Jewellery is een online webshop die sieraden, sjaals en andere items verkoopt.

De liefde voor sieraden begon bij Sharon al op jonge leeftijd. Ze maakte zelf sieraden met kralen en begon ook met het geven van workshops in het maken daarvan. Het werd een groot succes en ze kon er leuk geld mee verdienen. Ondertussen studeerde ze voor docente Frans. Voor haar studie ging ze naar Parijs en werd verliefd op de stad. Ze wist het; hier wilde ze wonen en een eigen winkeltje openen waarin ze haar sieraden zou verkopen.

Na een jaar lang druk bezig geweest te zijn met haar droom om in Parijs een winkeltje te beginnen werd duidelijk dat dat niet zou gebeuren. Inmiddels had ze al een hele collectie klaarliggen voor de verkoop... Crap. Ze besloot haar workshops en sieraden hobby weer op te pakken waar ze gebleven was. Haar webshop ging ze op en top maken en op Facebook kwamen de likes ook binnen stromen. Binnen notime was ze een heuse zakenvrouw geworden.

Van het huis van haar ouders ging ze naar een eigen appartement met een extra kamer waar ze haar webshop items kon bewaren en een klein kantoortje had. Al snel kon ze iemand aannemen en werd het ook tijd om naar een echt pand te kijken. Het werd een ruimte van 100M². Niet veel later zat ze in een pand van maar liefst 700M² en heeft ze al heel wat personeel, 12 meiden maar liefst. Niet alleen qua ruimte is My Jewellery enorm gegroeid, ook qua samenwerkingspartners, zo werken ze zelfs samen met een bedrijf in Zuid-Afrika en met bedrijven in BelgiĆ«, Duitsland en Frankrijk.

Het verhaal van Sharon vond ik erg inspirerend. Daarnaast was het ook een super leuke avond en kijk ik stiekem al wel uit naar een eventuele volgende meet up.

Kende jij Ambitieuze Meisjes en My Jewellery al?

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. Klinkt hartstikke leuk, ik kende het beide niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik kende het ook nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw heel inspirerend om haar verhaal te horen. Kan iedereen zich hierbij aansluiten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee :)
   Je kan altijd lid worden van de Ambitieuze Meisjes Facebook pagina geloof ik. Ik zou zeggen; meld je aan!

   Liefs, Susan

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS