LIFETYLE | LEKKER SMULLEN, WENTELTEEFJES!

woensdag, maart 11, 2015

Het was voor mij echt lang geleden dat ik voor het laatst wentelteefjes heb gegeten. Telkens weer als Nicky of ik melk over hebben zeggen we ''Misschien voor wentelteefjes.'' Eerlijk? Het kwam er echt nooit van en uiteindelijk gooide we de melk weer weg. Laatst had ik pannenkoeken gemaakt en had weer melk over. Dit keer besloot ik om écht wentelteefjes te maken.Wat heb je nodig?
Boter
1 of meerdere eieren
Melk
Kaneel
Eventueel suiker of stroop

Hoe maak je wentelteefjes?
Nu komt de aap uit de mouw. Op internet kon ik nergens een goed recept vinden. Alle recepten waren weer anders of ze hadden echt voorschriften van hoeveel sneetjes brood je moet pakken en ga zo maar door. Dus ik schrijf hier gewoon hoe ik de wentelteefjes gemaakt heb. 

Ik heb een bakje gepakt (een diep bord kan ook) en daar in één ei gedaan. Deze heb ik met een vork een beetje geschud. Daar heb ik toen ongeveer 100 milliliter melk bij gedaan. Toen heb ik dat met een vork door elkaar gemixt. Daar heb ik nog kaneel bij toegevoegd en weer gemixt. 

Als het mengsel van ei, melk en kaneel klaar is, is het tijd om de pan op het vuur te zetten. Zorg dat de pan warm is en doe er boter in. Klaar om te beginnen? Pak dan een boterham (dit kan je met oude boterhammen doen!) en doop deze in het mengsel. Draai de boterham na drie seconden om en zorg dat het mengsel overal zit. Dan is het tijd voor de boterham om in de pan te gaan! Bij mij passen er twee boterhammen tegelijkertijd in de pan. Dan is het een kwestie van kijken wanneer jij het wentelteefje goed genoeg vindt. Zelf doe ik er nog een beetje kaneel op strooien, maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Als je wentelteefjes klaar zijn is het lekker om er nog suiker of kaneelsuiker over te strooien. Zelf doe ik er ook graag stroop overheen. Maar dat moet je natuurlijk allemaal zelf weten!

Maak jij wel eens wentelteefjes? 

You Might Also Like

9 lovely comments

 1. Zo makkelijk en toch zo lekker. Goede manier om oud brood op te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm ik heb dit ook al lang niet meer gehad, terwijl het zo lekker is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat heerlijk! Moet ik snel weer eens maken :D
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahwwww daar kan je me s 'nachts voor wakker maken! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wentelteefjes heb ik al te lang niet meer op! Ze zijn lekkerrr ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammie, moet ik ook maar weer eens een keertje gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien moet ik ze maar weer eens maken :D Laatste keer is echt jaren geleden inmiddels

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS