LIFESTYLE | WAARMEE IK MIJN FOTO'S BEWERK

maandag, maart 23, 2015

Zonder dat je het echt in de gaten hebt, gaat er een heleboel tijd in het maken van een artikel zitten. Het begint met een idee. Vervolgens is het tijd om dat uit te werken. Eenmaal concreet bedacht wat ik wil doen? Dan ga ik foto's maken en natuurlijk bewerken.

Belichting aanpassen
Soms werkt het weer gewoon niet mee, of ben je om andere reden niet tevreden genoeg met de belichting van een foto. Je vindt hem te donker. Het programma dat ik gebruik om mijn foto's te bewerken is Photoshop. Dit is een programma van Adobe en kost geld. Maar goed, hoe bewerk ik dan de belichting? Er zijn twee bewerkingsmogelijkheden waarmee ik ga sleutelen voor een foto. Als eerst de helderheid/contrast en als tweede belichting. Ik kijk per foto naar wanneer ik tevreden ben.

Formaat aanpassen
Ook pas ik regelmatig het formaat aan. Sowieso van een heleboel outfit of the day foto's, maar ook af en toe bij foto's die ik maak van producten. Waarom? Bij outfit of the day foto's is het best moeilijk om precies in beeld te komen hoe jij het graag hebt. Vandaar dat ik dat nog aanpas. Het zelfde is met product foto's. Soms dan heb ik een foto gemaakt en denk ik bij mezelf; als ik het nu zo doe uitsnijden is het misschien mooier. Hiervoor gebruik ik ook Photoshop.

Collages
De afbeelding hierboven laat niet alleen zien hoe ik het formaat aanpas, maar laat ook zien dat ik collages maak! Ze ene keer doe ik dat met Photoshop, maar in de meeste gevallen gebruik ik een online site die gewoon gratis is: Picmonkey. Je kan hier nog veel meer mee dan alleen collages maken. Maar aangezien ik Photoshop heb maak ik daar geen gebruik van.Voordat ik Photoshop had deed ik dat wel.

Vlekken verwijderen
Nee dit is geen reclame voor een schoonmaakmiddel. Wederom maak ik gebruik van Photoshop. In een geval als dit vind ik het mooier om de modder / zand vlek weg te poetsen. Ik doe dit met de kloon stempel functie. Dit gebruik ik niet vaak, want het is niet vaak nodig. Soms voor een outfit of the day leg ik iets neer dat ik weet waar ik moet staan. Soms ziet dat er stom uit en haal ik het weg. Pukkeltjes weghalen doe ik nooit. Ik vind niet dat deze functie daarvoor bedoeld is. Ik ben ook maar een mens, met pukkeltjes.

Als jij een blog hebt, waarmee bewerk jij jouw foto's?

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. Ik gebruik ook photoshop. Vooral bij de eerste foto die je laat zien is echt veeeeel mooier na de bewerking. Leuk dat je dit deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te zien, ik pas meestal het contrast en de helderheid een beetje aan. En het formaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik pas inderdaad ook vaak de belichting en het contrast aan, voor de rest eigenlijk niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groot verschil vooral bij de smoothie!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS