LIFESTYLE | LEKKER EN GEZOND; ZELF SMOOTHIE MAKEN (RECEPT)

vrijdag, maart 06, 2015

Het is gezond op elke dag twee stukken fruit te eten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar nooit, maar volgens mij dan ook echt nooit aan kwam. Toen ik een tijdje geleden in Tilburg was en mij moeder opeens appte dat ze zelf een smoothie gemaakt had verklaarde ik haar een beetje voor gek. Tot dat ik het zelf gingen proeven.. Damn. Nu maak ik al drie weken lang elke ochtend een verse smoothie.Misschien lijkt de smoothie op de foto een beetje aan de dikke kant, dat is totaal niet zo. Het bovenste laagje is een beetje geschuimd. Vandaar dat de smoothie wat dikker lijkt.

Wat zit erin?
Een handje frambozen. Deze heb ik gewoon van uit de diepvries.
Één kiwi.
Één kleine / kinder banaan. Of 3/4 van een banaan.
Alpro Almond drink. Hiervan bepaald je de hoeveelheid zelf.

Hoe maak ik de smoothie?
Ik pak een maatbeker waar ik dan een handje frambozen in gooi. Dat laat ik even staan zodat ze niet meer zo koud zijn. Dan doe ik er de kiwi en de banaan bij. Vervolgens pak ik mijn staafmixer tevoorschijn en mix ik net zo lang dat er geen stukjes meer inzitten, want daar hou ik niet van. Dan pak ik mijn Alpro erbij en doe ik er een flinke scheut in. Dan mix ik weer en kijk ik of ik het al dun genoeg vind. Zo niet? Dan doe ik er nog wat bij. Uiteindelijk kom ik met dit recept uit op ongeveer een halve liter. En dat dan elke ochtend. 

Als ik meer recepten heb zal ik deze met jullie delen. Als jullie dat leuk vinden tenminste! Weet jij nog een lekker smoothie recept? Laat het dan achter in de comments.

Maak jij wel eens een smoothie?

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. oo smoothies, zijn zo lekker! & ik maak ze weer veel te weinig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig Suus! Makkelijke en lekkere manier om voldoende fruit binnen te krijgen. Ga je je ook nog een keer storten op de groene smoothies, met groenten? Zelf lijken mij die lang niet zo lekker......
  Het fruit uit de diepvries is kei handig, daarmee kan je toch afwisselen, neem je bijvoorbeeld bramen of blauwe bessen en dan hou je de basis van de banaan en kiwi maar wissel je toch een beetje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt heel erg lekker! Ik wil ook weer eens vaker smoothies maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ipv frambozen kan je bijvoorbeeld ook cranberry 's nemen dat smaakt wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe het zelf altijd met aardbeien uit de vriezer mmm!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS