LIFESTYLE | IK WAS NAAR BERLIJN!

dinsdag, februari 10, 2015

Volgens mij was het al ergens in november of december dat je jezelf moest opgeven voor een reis naar Berlijn. Mijn studie organiseerde twee reizen naar Berlijn die na elkaar plaatsvonden. Als je wilde kon je jezelf opgeven maar er was beperkte plaats. Ik ging voor reis twee en die ging afgelopen woensdag van start.Film Haus / Op de eerste dag gingen we hier naartoe. Het is een groot gebouw bij het Sony Center in de buurt (waar Starbucks is!). We hebben er een tour gevolgd die begeleid werd door een vrouwelijke gids. De tour ging over de geschiedenis van film. We gingen helemaal terug in de tijd naar de eerste ''film'' die eigenlijk meer weg heeft van een Vine, naar hoe het nu is. De vrouw sprak vol enthousiasme en passie, dat vond ik erg leuk om naar te luisteren.


Seminars / Ook moesten wij, om het leergehalte hoog te houden, twee seminars bijwonen. Deze vonden plaats in een super gaaf gebouw. Het had een erg industriële uitstraling en aan de buitenkant had het mooie schilderingen tegen de muur. De ene seminar vond ik leuker dan de ander, maar over het algemeen was het wel een goede opvulling van de middag.

Reizen / Even tussendoor iets. Aangezien ik met school was hadden we van het hostel naar de verschillende bezigheden toe vervoer met een bus. Aan het eind van de dag kon je hiermee ook weer terug naar het hostel maar mijn vriendinnen en ik hebben er twee keer voor gekozen om het openbaar vervoer te pakken en nog dingen te bezoeken. Het reizen is super makkelijk en ook erg goedkoop. Zeker een aanrader!
Het holocaust Monument / Op de eerste dag besloten wij na onze verplichte items om hier naartoe te gaan. We waren er vluchtig voorbij gereden en het liet direct een bepaalde indruk op ons achter. Er staan 2711 betonnen blokken op een grondgebied van 19.000 vierkante meter. De stenen zijn voorzien van een speciale laag waardoor het niet mogelijk is voor mensen om er graffiti op te spuiten. Overigens vind ik het bizar dat zo'n laag nodig is. De stenen hebben verschillende hoogtes, tot wel 4,5 meter hoog gaan ze. Om er doorheen te lopen is echt indrukwekkend. We wilden graag foto's van onszelf bij dit monument als aandenken maar uiteraard is het respectloos om voor een foto in zo'n monument te lachen of zelfs een selfie te nemen. Dit vonden wij een mooie oplossing.
De Berlijnse Muur, East Side Gallery / Ook dit is weer een gevalletje respectloos om happy te doen bij zo iets vreselijks als een muur die een stad en complete familie scheiden. De muur was overigens prachtig beschilderd, het stukje van de foto's is mijn favoriete gedeelte ervan. Ook zijn we geweest op het stuk grond waar je werd neerschoten for sure. Dat is het stuk tussen de twee muren in. Dus als je wilde vluchten van de ene naar de andere kant en je het al over de eerste muur had gehaald, werd je op het grondgebied ertussen geheid beschoten. Dat was best eng om te staan.Checkpoint Charlie / Dit is dan nog de meest toeristisch aangeklede plek die met de oorlog te maken heeft die wij bezocht hebben. Mannen verkleed als bewakers die gerust zo'n twee Euro per persoon vroegen om een foto te maken. ''Wilde men over de weg van de Bondsrepubliek naar Oost-Berlijn reizen, dan was men verplicht eerst via de zogenaamde Transit-Autobahnen (de enige wegverbinding tussen de Bondsrepubliek en West-Berlijn) naar West-Berlijn te reizen en vanuit daar naar Oost-Berlijn. Checkpoint Charlie was de derde controlepost die men onderweg diende te passeren.'' - Wikipedia


Music tour / Een leuke gids wachtte ons op om ons mee te nemen door Berlijn (lopend met -2 graden) voor een tour die om muziek draaide. Hij nam ons mee naar plaatsen waar het vroeger helemaal hot en happening was. Hij vertelde ons over dat er vaak feestjes plaatsvinden op de daken en nog veel verrassender: in banken! Als je een gewone baan hebt begint het feest op een vrijdag pas rond ongeveer half 4 in de ochtend. Dus om alvast even de sfeer er in te krijgen worden er vaak feestjes georganiseerd in banken. Dit is echter niet de bedoeling en is de politie er vaak al in een half uur. Voor die tijd zijn de mensen en de dj vaak al vertrokken naar een wasserette. De politie komt hier niet naartoe omdat deze niet van de overheid zijn. De tour sloten we af bij het museum en café Ramones.


Eten en drinken / In het hostel kregen we elke ochtend ontbijt, voor de rest van de dag moesten we zelf voor ons eten zorgen. In Nederland had ik alvast krentenbollen gekocht dus ik hoefde mijzelf over het algemeen alleen te voorzien van avondeten. Natuurlijk kon ik het niet altijd laten om even wat te kopen. Ze hebben namelijk zo'n 100 filialen van Dunkin' Donuts, yummy! Ook hebben we gegeten bij Vapiano, dat kende ik nog helemaal niet.blijkbaar zit het ook in Nederland, dus snel even opzoeken en eventjes gaan dineren, haha.Ontploft haar en vriendinnen / Zoals ik al aangaf was het een reisje via school. Dat betekent dat ik naast een stuk of 60/70 studenten die ik niet kende er ook vriendinnen bij waren. Dat waren Yvonne en Frennie! Ik leerde ze vorig jaar kennen en zitten dit jaar weer in mijn klas. Ze steunde mij toen ik mijzelf op de avond dat we naar de karaoke bar gingen (geen foto's van gemaakt) mezelf had opgegeven. Ik vond het erg gezellig daar en wilde wel een liedje zingen. Helaas ben ik niet uitgekozen om op te treden want er waren super veel aanvragen van mijn mede studenten. Anyway, het ontplofte haar komt doordat het -2 was en ik continu mijn sjaal beter aan het om doen was en mijn haar niet in een staart kon omdat los haar warmer is.

Ben jij al eens in Berlijn geweest?

You Might Also Like

6 lovely comments

 1. Super leuke foto's van jou en jouw vriendinnen. En erg leuk informatief blog :) Ik ben nog nooit in Berlijn geweest maar wil er echt een keer heen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's van jou Suus. En de paar dagen Berlijn klinken goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nu al 4 keer, op de fiets vanuit Nederland, in Berlijn geweest en het zal vast niet de laatste keer zijn. Mooie boeiende stad. Leuke foto's meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Berlijn is zo'n mooie maar inderdaad ook indrukwekkende stad! Ik ben er altijd heel graag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook nog een keertje naar Berlijn. Ik hoor er veel goeds over, en als ik jouw foto's zo bekijk ziet het er ook niet heel slecht uit, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS