LIFESTYLE | PERSOONLIJKE UPDATE (VERJAARDAG, SCHOOL EN MEER)

zaterdag, januari 31, 2015

Persoonlijke artikelen die over mijn leven gaan plaats ik niet echt vaak. Het lijkt mij leuk om dat wat vaker te doen, vandaar dit artikel. De afgelopen tijd heb ik toch wel weer wat meegemaakt en ik vind het altijd wel leuk om dingen te delen met jullie. Laat vooral in de comments achter of jullie vaker een artikel zoals deze willen, of niet.


School
Vorig schooljaar (jaar 1) heb ik helaas mijn propedeuse niet kunnen halen. Ik had één tiende te weinig voor dat papiertje. Ik baalde enorm, maar begin dit schooljaar (jaar 2) kreeg ik een nieuwe kans. In plaats van een tentamen moest ik een portfolio inleveren. Vorige week heb ik te horen gekregen dat ik daar een 6,5 voor heb gekregen en dus mijn propedeuse behaald heb! Als alles volgens plan gaat, zal ik in de eerste helft van volgend schooljaar (jaar 3) mijn minor in Zuid-Korea gaan volgen met een vriendin, Puiyin. We moeten volgens mij alleen nog er voor zorgen dat we geen onvoldoendes meer halen.

Werk
In het dorp bij mijn ouders werkte ik een een dierenmedicijnen magazijn waar ik de bestellingen van dierenartsen bij elkaar moest zoeken. Ik werkte er niet op regelmatige basis, gewoon zo nu en dan. Maar toch vind ik het jammer dat ik er door de nieuwe wetsregeling voor een half jaar ben stop gezet. Nu heb ik alleen nog mijn baantje bij Subway. Daar gaat het overigens ook zwaar achteruit. Sowieso krijg ik weinig betaald. Maar sinds kort mogen we geen gratis drinken meer pakken, geen gratis broodje (als je langer dan 7 uur werkt) of überhaupt meer gebruik maken van de 50% personeelskorting als je drinken of een broodje wil halen. Daarnaast moesten we na sluitingstijd nu nog veel meer dingen doen dan eerst (hier kwam mijn baas gisteren mee aanzetten) waardoor we dus weer later klaar zijn. Je krijgt tot 20:45 betaald en vaak ben je om 20:50 wel buiten. Maar ik vrees dat met die nieuwe dingen die we opeens nog moeten doen we later buiten staan en dus gewoon gratis die dingen staan te doen. Ik weet van andere collega's dat ze weg willen en ik weet er van een dat die ook echt al zoekt en sollicitaties heeft. Zelf ga ik ook eens even goed rondkijken voor wat nieuws.


Vriendschappen
Afgelopen donderdag was ik jarig en uiteraard gaf ik een feestje. Helaas konden een aantal vriendinnen niet komen, maar ik ben zo blij met de gezelligheid van de meiden die er wel waren. Dat maakt mij toch weer dankbaar voor die geweldige vriendschappen. Één vriendin, Lisa, die kon helaas niet in de avond komen maar ze wilde perse naar mijn verjaardag. Daarom is ze in de ochtend naar mij toe gekomen, super lief!

Mijn verjaardag
Zoals ik net al aangaf, ik was donderdag jarig. Misschien had je dat al wel op mijn blog gezien, haha. Zo niet, ga snel kijken! Nicky (mijn lieve huisgenootje) hebben erg ons best gedaan voor leuke foto's, haha. Hoe dan ook, in de ochtend kwam Lisa en hebben we thuis een beetje gekletst met wat drinken erbij. Niet bijzonder maar erg gezellig. In de avond rond half 6 kwamen mijn vriendinnen om lekker te eten: fondue. Frank, mijn broer, had ik ook uitgenodigd. Echte familieliefde. Het was super leuk en niet iedereen kende fondue dus dat was voor sommige ook weer een ervaring. Na het eten gingen we lekker kletsen en Just Dance battles houden. Toen we even een pauze namen van het dansen gingen we lekker ijs eten. Na het dansen keken we We're the Millers. Een heerlijk leuke film! Volgens mij ging de laatste vriendin (die zou gaan) weg rond 23:00 / 23:30. Niet al te laat dus, want het was al vroeg begonnen. Nicky bleef slapen want zij moest anders nog zo'n twee uur terug met de auto.


Tilburg, op kamers
Mijn kamer in Tilburg bevindt zich in een flat. Ik deelde de woning met vier andere meiden. Nicky, Britt, Shannon en Mancy. Mancy is overigens een Chinees meisje die geen Nederlands spreekt. Ze is er overdag nooit en we hebben ook geen contact met haar. Anyway, Shannon is vertrokken naar Leiden waar ze haar master gaat volgen. Tijd voor een kijkavond dus. Er kwamen maar drie mensen kijken, beetje jammer. Rond deze tijd kwamen er namelijk heel veel kamers vrij. Er waren twee meiden komen kijken en één jongen. We waren het er unaniem over eens dat we er een meidenhuis van wilden houden. Oeps. De meiden stelden niets voor dus we gingen voor de jongen, Michiel. Volgens mij gaat hij er volgende week in.

Nicky, Britt en ik hebben alle drie vissen en we hopen dat Michiel ook een vis koopt. Hartstikke leuk! We hebben onze woning gedoopt tot ''De Haven'' en zijn druk bezig om het een beetje op te pimpen. zo hebben we een nieuwe stikker over de toilet deksel geplakt (met vissen) en heb ik voor mijzelf een rekje voor mijn douchespullen gekocht. Daarnaast heeft mijn vader een tijdje geleden onze toilet muren geverfd (so pretty) en willen wij ook verf kopen voor de gang, een lelijk rood kastje in de keuken en misschien de deuren. We moeten nog even overleggen en plannen, haha.


Dit gaat er nog gebeuren
Ik typ dit artikel op vrijdag avond, 30 januari. Morgen zet ik het online en dan vier ik ook mijn verjaardag voor familie. Er komen niet veel mensen op bezoek hoor, ik heb namelijk al 20 verjaardagen gehad voor deze. Boeiend is het niet echt meer eigenlijk, het is gewoon gezellig. Verder ga ik dinsdag met Puiyin naar Eindhoven en geven we elkaar cadeautjes voor onze verjaardagen. Woensdag, 4 februari, ga ik met school naar Berlijn en kom ik op 8 februari weer terug. Ik heb er heel veel zin in en jullie zullen vast OOTD's verwachten.

Hebben jullie nog iets bijzonders meegemaakt?
& willen jullie vaker een artikel zoals deze?

You Might Also Like

5 lovely comments

 1. Hej Suus, ik vind het een gezellig leuk blog om te lezen, van mij mag je meer persoonlijke blogs plaatsen hoor. Heelrijk dat je de propedeuse gehaald hebt, gefeliciteerd daarmee!
  Verzamel je soms gebruikte theezakjes, hahaha
  Veel plezier in Berlijn en succes met het vinden van een nieuwe baan, al is het maar van korte duur als je naar Zuid Korea wil gaan.
  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tegenwoordig gaat het heel slecht bij verschillende bedrijven, echt klote dat je weinig salaris krijgt terwijl je hard werkt! Gefeliciteerd trouwens nu met je propedeuse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog!! Zo te lezen heb je hele leuke dagen gehad de afgelopen week :D Veel plezier vandaag op je (familie) verjaardag.

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat naar dat de arbeidsvoorwaarden zo achteruit gaan! Ik zou denk ik zelf dan ook opzoek gaan naar wat nieuws. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel plezier in Berlijn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS