LIFESTYLE | IK VIERDE OUD&NIEUW IN PARIJS

zaterdag, januari 03, 2015

Het idee kwam eigenlijk gewoon uit de lucht vallen en opeens vroeg Daan mij of ik met hem en zijn vrienden mee wilde, oud & nieuw vieren in Parijs. Ik moest er even over nadenken en besloot uiteindelijk om mee te gaan. Om kwart voor twee, in de nacht van 30 op 31 december zaten we met z'n zessen in de bus naar Parijs. De hele dag kan je dan rondlopen en om 02:00 (1 januari) gaat de bus terug naar Nederland.


Nou zijn busreizen en autoreizen nou niet echt mijn favoriet. Als het dan toch moet, dan het liefst eerste klas. Ik weet niet eens of dat mogelijk was. Maar we zaten in ieder geval heerlijk krap. De reis duurde toch heel wat uurtjes maar we hebben geloof ik allemaal wel even geslapen. We kwamen in de ochtend aan in Parijs waar we even een kleine tour kregen met wat uitleg over hoe we waar naartoe konden, hoe ver dat dan weer af was van een andere locaties konden en waar we uiteindelijk op welk tijdstip weer moesten opstappen voor de terugweg.
Hanneke / Rembrandt / Remo / Daan / Martijn / vooraan: ik

Als eerste zijn we gaan lopen naar het Louvre. Een aantal wilden graag daar naartoe om de Mona Lisa te bekijken. Persoonlijk hoefde ik dat niet echt, want ik had deze een paar jaar geleden al gezien. Toen we er eenmaal aankwamen zagen we een enorme rij (niet normaal). We stonden zeker tien minuten te overleggen of we nou wel of niet in de rij gingen staan. We besloten om een poging te wagen. We merkten dat er mensen gewoon een rij in de rij aan het maken waren, dus gingen wij ook invoegen (in plaats van dus naar het echte eind te lopen, bad boys). Echter hadden we het na zo'n vijf minuten alweer gehad en gingen we weg (natuurlijk niet zonder ff een foto gemaakt te hebben).

Voor het geval niemand het nog door had... Ik ben de kleinste van de groep. Geweldig als je nog net met je hoofd in de foto kan, haha. Anyway. Nadat we waren weg gelopen uit de rij bij het Louvre zijn we even in die tuin gaan zitten op die groene stoeltjes aan het water. Druk bedenken wat we daarna gingen doen. Dat bedenken gebeurde trouwens onder het genot van kwark uit een bakje dat Remo aan het eten was en Martijn die spontaan zijn tanden ging poetsen. Hoe dan ook, het plan was gemaakt; we gaan naar de Notre Dame lopen. ''Ja maar wat is daar dan te doen?'' ''....Ik weet de weg dus we gaan gewoon.''. Eenmaal daar waren we na een foto-momentje weer vertrokken.


Hanneke en ik wilden eigenlijk toch ook wel eventjes wat winkels in. Het hoefde geen shopsessie te worden maar La Fayette moesten we toch echt even bezoeken. Met pijn en moeite kregen we de jongens naar binnen... Helaas stonden we in een half uur ook weer buiten. Na even een snelle blik geworpen te hebben op wat sieraden, horloges, de Mac counter en een geweldige versiering (foto hierboven) kregen ze het wel erg benauwd. 

We gingen weg en namen even pauze in de McDonalds. Onder het genot van een kipnuggets menu maakte Hanneke en ik een deal. We mochten even de Zara, H&M, Mango en Sephora in, daarna zouden we dan een kroegje of café opzoeken waar ze een biertje konden drinken en even een potje konden kaarten. Het is maar net wat je wil doen als je in Parijs bent... 

Geen idee wie er mee kwam, maar we zouden met de Metro naar de schilderswijk gaan om daar wat te gaan drinken. Uiteindelijk moesten we nog heel veel lopen. En dan niet gewoon lopen, maar eindeloos hoge trappen en steile straten. Toen we een cafeetje gevonden hadden waren we jongens in shock over de bierprijs en zijn we weer gegaan. We belandde daarna in een café dat gebruikt werd om zwart geld wit te wassen... Geweldig was het dus totaal niet. Overigens was het er ook ijskoud. Onze volgende zoektocht werd gestart: Champagne voor het grote moment om 00:00. 

Owja, we moesten natuurlijk ook nog even naar de Eiffeltoren. Dat wilde Daan al de hele dag maar het kwam er steeds niet van. Wanneer de een weer kracht had om te lopen, besloot de ander weer dat we naar weetikveel wat gingen. De toren was mooi verlicht en dat vroeg natuurlijk om de nodige selfies en romantische foto-sessies.


Nadat we de Eiffeltoren bezocht hadden was het tijd om naar de Champs-Élysées te gaan. Daar zou namelijk een lichtshow moeten zijn. We waren nogal teleurgesteld toen we er achter kwamen dat er geen geweldige vuurwerk show zou zijn. We hadden misschien wat meer onderzoek moeten doen voordat we gingen boeken. De lichtshow stelde trouwens vrij weinig voor en we gingen toch een beetje met een mègh gevoel het nieuwe jaar in. Geen leuke muziek, geen overdreven enthousiast aftellen... We moesten zelfs even op onze mobieltjes kijken of het nieuwe jaar al was begonnen. Daarna kregen we twee minuten vuurwerk waarna het stopte en iedereen direct (Ok. Doei) wegliep.

Wij besloten ook maar vast richting bus te gaan. Eenmaal daar even kort gekletst met de buschauffeur en toen gingen we ons nestelen op onze plaatsen om vervolgens (hopelijk) in slaap te vallen. Natuurlijk was ik zo dom om op de heenweg al bij de raamkant te liggen met als resultaat dat die op de terugweg voor Daan was. Doei comfortabele positie om in slaap te vallen. Op de heenweg kon hij zijn benen nog een beetje kwijt in het gangpad, maar nu ging dat niet. Voor de helft nam die met zijn kont en rug dus ook nog mijn stoel in beslag. Rond 06:00 in de ochtend had ik het helemaal gehad. Hij moest maar even gaan liggen om een manier dat ik er gewoon tegenaan kon kruipen om ook in slaap te kunnen vallen. En ja daarna viel ik als ik blok in slaap. Of dat voor Daan ook gold weet ik niet, haha. Rembrandt viel trouwens in slaap in de meest bijzondere posities die ik ook gezien heb. Misschien had ik hem naast Daan moeten zetten, haha. 

Ondanks dat het 00:00 moment een flop was heb ik enorm genoten! Of we het nog een keer zouden doen? Daar zeggen we unaniem ''Nee'' op. 

You Might Also Like

8 lovely comments

 1. Haha dat lijkt me ook wel leuk om te doen, Parijs vind ik echt een leuke stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk dat je daar was met oud en nieuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha leuk gescheven Susan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geschreven! Ik ben niet zo fan van Frankrijk, ik ga liever naar Berlijn of Londen, dan Parijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie stad. Ik ben er alleen nog nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel! Ik ben nog nooit in Parijs geweest, maar het lijkt me leuk om zomaar een weekendje ofzo te doen inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me supergaaf, NYE in Paris. Jammer dat je zoveel moest lopen, volgende keer lekker gaan shoppen, dat kan nooit verkeerd gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat het tijdens 0:00 zo erg tegenviel zeg! Had anders wel superleuk geweest natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS