LIFESTYLE | BUDGET & FUN, ZELF PIZZA MAKEN

woensdag, januari 14, 2015

Zelf pizza maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook lekker budgetproof. Bij mij in Tilburg heeft een van de huisgenootjes, Nicky, een oventje waar wij zo nu en dan ook gebruik van maken. Afgelopen maandag wisten we beiden nog niet wat we wilden eten, totdat we op het idee kwamen om zelf pizza te maken. We hebben immers een oventje.

Boodschappen 
We gingen naar de Albert Heijn om boodschappen te doen. Ze verkopen er een set waar al deeg in zit (net zoals je dat kan kopen voor croissants) en er zit ook tomatensaus bij (€2,59). Daarnaast kochten we speciale geraspte kaas voorop een pizza (€1,89) en mozzarella kaar (€0,49). Voor wat extra smaak kochten we een chorizo worst die je zelf nog in stukjes moet snijden (€1,89) en Nicky had voor zichzelf nog wat champignons in haar koelkast staan. Totaal €6,86 delen door twee is €3,43 per persoon voor een goede maaltijd.Pizza maken
Allereerst, de oven voor verwarmen (200 graden). We pakte de bakplaat en legde hier een bakpapier op. We rolde het deeg uit en verdeelde dat in tweeën. Eén deel gingen we nu maken het andere deel ging even de koelkast in. We maakte er even een goede vorm van en verdeelde toen de tomatensaus er netjes overheen. Vervolgens maakten we een lijn in het midden zodat we ieder ons eigen deel hadden. We belegde onze delen hoe we dat zelf wilden. Ik begon met wat geraspte kaas, daarna de plakjes chorizo worst en vervolgens wat stukjes mozzarella.

Toen we klaar waren en de oven warm was konden onze pizza's erin. Volgens de verpakking moet dat tussen de 15 en 20 minuten duren. Zelf hebben we onze pizza's er 17 minuten in gedaan.

Zoals ik net al zei, hadden we ook nog deeg in de koelkast gedaan. Dat betekent dat wat je in de afbeelding hierboven ziet, pas de helft van de maaltijd is. Daarom is het ook genoeg voor twee personen. Nicky en ik konden zelfs niet eens ons tweede deel helemaal op. Het is trouwens wel erg leuk dat je het in twee delen kan maken. Zo heb je dubbel plezier en kan je de pizza vast een beetje laten zakken voordat je weer aan de volgende moet beginnen.

Heb jij wel eens zelf pizza gemaakt?

You Might Also Like

6 lovely comments

 1. Oo dat is echt heerlijk! Het voordeel is dat ie vers is maar die kit kost al €3,- dus als je het voor jezelf maakt is het uiteindelijk duurder maar dit is wel net wat lekkerder :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan er in je eentje twee keer van eten. Dus dan kost het per dag alsnog maar €3,43. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen.

   Liefs, Susan

   Verwijderen
 2. Zelfgemaakte pizza heeft het voordeel dat je helemaal zelf kunt bedenken wat je er op doet en het dus helemaal naar je wens kunt maken! Toch stap ik wel liever naar de pizzeria haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf maken is in ieder geval wel leuk. En het ziet er super smakelijk uit op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf pizza maken is echt leuk en ook veel lekkerder!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammie, dat ziet er wel heel lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS