LIFESTYLE | MIJN HUISDIERTJES

zondag, oktober 26, 2014

Eigenlijk wil ik al jaren een huisdier. Maar dat wordt 'em gewoon niet. Mijn broer is sowieso allergisch voor huisdieren en mijn ouders vinden het eigenlijk ook niet zo nodig om een diertje in huis te nemen. Tot mijn grote verdriet uiteraard. Anyway, toen ons nieuwste huisgenootje zich ging nestelen in onze studenten woning (aan het begin van dit school jaar alweer!) wisten we even niet wat we zagen toen we opeens een vissenkommetje op haar bureau zagen staan.


We moesten een beetje lachen en bedachte samen gangster namen voor de goudvisjes. De grote heet Big Daddy en de kleine was Priscilla. En Big Daddy was haar pimp... Helaas is Priscilla al overleden maar Big Daddy doet het nog goed. Na een tijd dacht ik er steeds vaker aan om ook vissen te kopen. Ze zijn niet knuffelbaar, maar ze zijn wel leuk om naar te kijken.

Na lang nadenken besloot ik om een bezoekje te brengen aan de dieren winkel. Je moet er namelijk wel echt goed over nadenken. De kosten voor de kom, versiering, steentjes, plantjes, voer en de vissen zelf. Daarnaast moet je regelmatig tijd hebben om de kom te verschonen en natuurlijk ook eten te geven. Aan alle eisen kon ik eigenlijk wel gewoon voldoen. De enige dag dat ik ze geen eten kan bieden is zaterdag, Maar dat kon volgens de medewerker van de dierenwinkel niet veel kwaad. Overigens heb ik voor vakanties een speciale steen gekocht die voer afgeeft.Ik stapte met Frank de dierenwinkel in en ik wilde graag bijzondere vissen. Goudvissen vind ik zo gewoontjes (Sorry Britt en Nicky). Ik kocht een prachtige zwarte sluierstaart en nog een vis waarvan ik de soortnaam niet weet. De zwarte heb ik Hollywood genoemd en de oranje heet Dollar. En ja, ze gaan echt in het huisje!

Vissen zijn waarschijnlijk volgens velen de meest saaie huisdieren die je maar kan hebben, naast muizen? Maar ik vind het enig om naar ze te kijken. Ook vind het helemaal niet erg om voor ze te zorgen. Natuurlijk weet je voordat je ze koopt dat je ze goed moet onderhouden. Maar dan denk je bij jezelf; dat kan ik ook wel gewoon met tegenzin doen. Wat moet dat moet. Maar ik doe het zelfs met plezier :) En ik heb ze inmiddels al een maand.Hebben jullie huisdieren?

You Might Also Like

6 lovely comments

 1. Waat! Die ananas is mega cool! En ik heb geen huisdieren, maar ik hoop later een kat te hebben ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige kom, die ananas! Ik heb zelf 3 katten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha die ananas! Leuke beestjes, ik heb sinds kort eindelijk weer een pup!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad toch best wel leuk om naar te kijken,vissen en het huisje is ook super leuk! En je hebt er geen pomp inzitten dus geen last van bubbels en andere geluiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahah wat leuk, vissen!
  Weetje dat je dat niet zo veel meer als vroeger ziet? Nu ik er over nadenk..
  Ik heb een kat. Een lady en die gedraagt zich naar een echte diva met haar bitchie gedrag, haha!
  Leuk geschreven Susan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb als klein meisje wel vissen gehad, maar vond er niet zoveel aan. Ik ben een typisch persoon om met dieren te knuffelen, dus ik heb liever een kat. Helaas is mijn moeder allergisch voor alle dieren met haren en veren :(

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS