LIFESTYLE | MIJN CAMERA, LENZEN EN ACCESSOIRES

dinsdag, oktober 14, 2014

Als je gaat bloggen, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een camera hebt. Of je maakt foto's met je mobiel, dat kan natuurlijk ook. Toen ik mijn blog begon maakte ik foto's met mijn roze Canon IXUS 130, een compactcamera. In november en december van 2013 kocht ik een spiegelreflex. De Canon 600D met twee lenzen erbij. In dit artikel wil ik wat vertellen over mijn camera, lenzen en andere accessoires.

Let op: deze foto's zijn gemaakt met mijn oude camera en dus niet van dezelfde kwaliteit als jullie gewend zijn. 
De camera
Mijn eerste spiegelreflex. Het is de Canon 600D. Dit is niet de nieuwste versie hoor, maar ik vond dit al prijzig genoeg toen. De camera heeft een schermpje dat je kan uitklappen en kantelen. Dat wilde ik toch wel perse. Ik gebruik het schermpje als ik ga filmen of als ik een foto wil maken van een lippenstift kleur op mijn mond. De camera is in gebruik erg fijn! Ik heb eigenlijk alles wat ik weet uit het boekje dat erbij zit. Alles is erg fijn uitgelegd.


De lenzen
Zoals ik al zei, kocht ik met mijn camera nog twee lenzen. Dat waren de 18-55 lens en de 50mm lens. De 18-55 lens is er fijn voor dagelijks gebruik. Het is de standaard lens die je voor een heleboel doeleinde kan gebruiken. De 50mm lens is een macro lens. Deze gebruik ik voor iets gedetailleerdere foto's van objecten, dieren of natuurlijk. Ook is dit de lens die ik gebruik voor mijn outfit foto's. Na een tijd begon ik te merken dat ik behoefte had aan een lens waarmee ik meer kon inzoomen. Ik ging naar een fotowinkel in Tilburg en vond een 75-300 lens van Canon. De lens was echter wel tweedehands. Ik mocht er test foto's mee maken en hij beviel mij gewon prima! Dus vanaf die dag had ik ook een lens waarmee ik ver kan inzoomen. Voor nu is het setje lezen compleet. Ik voel momenteel niet de behoefte voor nog een lens.

+4 filter
Over dit filter van eBay had ik al een heleboel gelezen. Ik merkte toch dat ik het jammer vond dat ik met mijn 50mm lens niet erg dichtbij objecten kon komen. Ik kocht dit filter en ben er eigenlijk wel tevreden over! Het kwam in een fijn doosje en is gemakkelijk op te bergen. Iets wat ik wel een beetje jammer vind is dat als je een laag iso instelt je echt een streep scherp krijgt en de rest erg wazig. Die streep ziet er dan een beetje gek uit. (Over dit filter heb ik een artikel geschreven, lees hier)


Cameratas
Mijn camera nam ik gewoon altijd mee in een tas, en de lenzen dan ook maar los erbij gedaan. Mijn vader vond het belachelijk en ik moest op zoek gaan naar een cameratas. Ik vond een super leuke tas voor een klein prijsje. Echter gebruik ik die nog steeds niet echt. Geen idee waarom, hij is leuk en handig. Ik vergeet denk ik gewoon dat ik hem heb. (Over deze tas heb ik een artikel geschreven, lees hier).

Waarmee maak jij jouw foto's?

You Might Also Like

8 lovely comments

 1. Handig. Zelf heb ik maar één lens en verander ik niet eens iets aan de instellingen... zou wel moeten eigenlijk... :s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige camera. Die tas is zo schattig.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die tas echt heel erg leuk. Ik heb een Nikon 3100, met maar één standaard lens. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je tas is echt mooi! Ik kom met een 18-55 lens en een aantal filters (+1, +2, +4 en +10) al een heel eind.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf ook de Canon 600D met de 18-55 lens en de 50mm lens en vind het een super fijne camera! Leuke cameratas heb je trouwens, jammer dat je 'm vergeet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schattig tasje en een mooie camera!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dezelfde camera! Tot nu toe heb ik alleen een standaard lens, want ja ik leg mijn prioriteiten qua geld uitgeven steeds op andere dingen zoals concerten en zo... Al heb ik ook een nieuwe laptop nodig dus dat gaat voorlopig even voor!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS