LIFESTYLE | RECEPT, PASTA PESTO MET ZALM

dinsdag, juni 10, 2014

Op kamers zitten, betekent zelf koken. Of natuurlijk heel veel afhaal pizza's en rondjes in de snackbar. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik geen held ben, en eigenlijk bijna niets kan koken. Gelukkig zijn er ook een heleboel simpele gerechtjes die ik vrijwel zonder moeite aan tafel kan krijgen.


Een tijdje geleden zat mijn huisgenootje pasta pesto te eten. Ik proefde een beetje en besloot dat ik het ook eens zou moeten maken. Natuurlijk gingen daar weer meerdere weken overheen... Van de week besloot ik dan toch om aan de gang te gaan. Samen met Shannon stapte ik de Albert Heijn in om de benodigdheden te kopen  om vervolgens samen de keuken in te gaan (ik moest natuurlijk wel zeker weten dat het goed zou komen).

Wat heb je nodig voor dit gerecht
Normale penne (die van mij zijn van Albert Heijn eigen merk)
Pesto (ik had pesto van Grand'Italia)
Geraspte kaas (ik had zachte jong 48+ kaas van Albert Heijn eigen merk)
Zalm (ook gewoon van de Albert Heijn)

Je moet goed lezen op de verpakkingen hoe lang het ongeveer duurt voordat het gaar is. Dat verschilt namelijk wel eens per merk en hoeveelheid.

- Bak de zalm in de pan, totdat die gaar is.
- Zet kokend water op, zodra het kookt kan je de penne erin doen.
- Zodra de penne klaar zijn roer je jouw gewenste hoeveelheid pesto er doorheen.
- Als de pesto er doorheen zit is het tijd om de geraspte kaas erbij te doen. Goed doorroeren!

Gooi het allemaal op één bord en je snelle maaltijd is klaar! Je kan natuurlijk ook extra dingen toevoegen zoals een uitje of (gedroogde) tomaatjes. Zelf hou ik daar niet van. Vandaar dat ik koos voor deze basis versie van pasta pesto.

Maak jij wel eens pasta pesto?

You Might Also Like

8 lovely comments

 1. Helaas eten wij het niet zo vaak, het is echt mijn lievelingsgerecht <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit gegeten, maar het ziet er smakelijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Suuuper lekker, krijg er trek van! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Suus, dat ziet er lekker uit, mag je thuis ook een keertje maken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oef dit ziet er heeeerlijk uit <3 Dit moet ik snel weer maken. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
  your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

  If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

  I hope to see you there soon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik woon niet op kamers haha, dus mijn eten wordt altijd gemaakt.. Moet het dan misschien toch een keertje leren haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS