LIFESTYLE | ALL ABOUT MY DOPPER

zondag, juni 08, 2014

Al voor zo lang ik mij kan herinneren neem ik flesjes water mee naar school. Ik deed dan twee dagen met één flesje. Daarna was het weer tijd voor een nieuwe. Doodzonde eigenlijk van al dat plastic. Het scheelt dat wij thuis wel altijd ons plastic afval scheiden, maar ik weet dat er veel huishoudens zijn waar dat niet gebeurd.Nu moet ik eerlijk toegeven dat de plastic-besparende functie niet de eerste reden was waarom ik een Dopper wilde hebben. Ze zien er namelijk ook super leuk en lief uit! Je hebt ze in verschillende kleuren. Naast dat je de roze (misschien wat gekke) dop kan opendraaien, kan je ook het witte gedeelte eraf draaien. Als je het dan op de dop zet (daarom is de dop zo gek) dan heb je een glas!

Waarschijnlijk denk je nu dat je die functie niet vaak zal gebruiken. Het valt inderdaad mee. Maar soms vind ik het wel fijn. Dan hoef ik niet continu doe dop open te draaien en weer uit de fles te drinken. De Dopper kan trouwens wel gewoon in de vaatwasser, tot 60 graden.


Deze fles is ontworpen door Rinke van Remortel. Het verhaal hierachter begint in 2009 bij Merijn Everaarts. Hij zag een documentaire over de plastic soep, al dat plastic in onze oceanen. Hij vond het gek dat mensen maar flesjes bleven kopen en weggooien. Hij vond dat het tijd werd voor iets nieuws en startte op 3 januari 2014 een ontwerp wedstrijd. De Dopper is dus een Nederlands product!

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn Doppertje en neem hem (haar? ze is roze) overal mee naartoe. Je moet wel eventjes je portemonnee opentrekken, maar dat haal je er zo uit als je net als ik altijd waterflesjes kocht. De prijs varieert een beetje, mijne kocht ik voor €11,95 in de Wereldwinkel.

Zou jij een Dopper willen?
Zo ja, welke kleur?

You Might Also Like

12 lovely comments

 1. Haha ik zie er inderdaad iedereen mee lopen! Lijkt me toch onhandig, zo'n grote fles in je tas. Ik houd het bij mijn flesje (waar ik overigens heeeeeel lang mee doe)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Iris,
   Volgens mij is een Dopper niet veel groter dan een flesje water.
   Liefs, Susan

   Verwijderen
 2. Ik vind het echt een super initiatief, heb er al iemand van overtuigd maar ik heb er zelf nog geen haha. Binnenkort toch maar eens kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb pas zo'n blauwe dopper gewonnen via een blog en kan niet wachten tot ik hem aankrijg! :-)
  Het lijkt mij zo'n handig, mulitfunctioneel flesje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow lekker hoor! Als je er gewoon eentje hebt gewonnen :)
   Liefs, Susan

   Verwijderen
 4. Inderdaad echt erg al dat plastic, dus wel goed dat je het gekocht hebt en het ziet weer ook veel leuker uit dan een goedje water. Hij (zij) lekt niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee Anna,
   De Dopper lekt helemaal niet! Ik was er eerst ook een beetje bang voor, omdat hij natuurlijk op twee manieren open kan, en dus ook op twee plaatsen zou kunnen lekken. Maar hij lekt echt niet! :D
   Liefs, Susan

   Verwijderen
  2. Oké, dank je wel. X

   Verwijderen
 5. Mijn flesjes gaan ook altijd snel kapot. Dan raken ze ingedeukt of iets dergelijks en soms gaan ze zelfs lekken, niet fijn! De dopper lijk mij dan ook een erg fijn product! Ik ben enthousiast :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lijkt me super handig en scheelt een hoop flesjes.!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog nooit van de Dopper gehoord, wat een super goed idee! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de mijne smaakt naar plastic echt niet lekker..................

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS