BEAUTY | KWASTEN WASSEN, HOE DOE IK DAT?

dinsdag, mei 27, 2014

Om de zoveel tijd moet het weer gebeuren, dat vervelende klusje: je kwasten schoonmaken. Wat slim is, is als je al regelmatig je kwasten schoonmaak met een reiniger, die ze bijvoorbeeld ook bij Hema verkopen. Naast dat, moet er natuurlijk ook zo nu en dan een grote schoonmaak plaatsvinden.

Hoe merk je dat je kwasten vies zijn?
Eerlijk gezegd zie ik dat zelf niet echt altijd hoor. Maar ik maak ze gewoon om de zoveel tijd schoon. Als je merkt dat je kwasten niet meer veel product tot zich nemen, of je ziet gewoon echt dat er nog (veel) product in zit, dan is het zeker tijd voor een schoonmaak beurt.
Stap 1 - Als eerst moet je natuurlijk al je kwasten bij elkaar zoeken, maar dat terzijde. Mijn kwasten was ik zelf het liefst in de badkamer. Als jij het liever in de keuken wilt doen is dat natuurlijk ook goed. Eerst zet ik de kraan aan op een lauwe temperatuur. Mijn kwasten houd ik er dan onder terwijl ik met mijn vingers een beetje door de haren ga.

Stap 2 - Vervolgens pak ik er een fles baby shampoo bij. Ik gebruik deze shampoo omdat deze niet agressief is, maar wel schoon maakt. Ik doe een beetje shampoo in de palm van mijn hand. Vervolgens pak ik een kwast en beweeg ik die door het beetje shampoo. Het duurt vaak niet lang voordat de shampoo vies wordt. Ik spoel dan mijn hand én de kwast schoon. Dit proces herhaal je totdat het plasje shampoo niet meer vies wordt. Je moet zelf kijken hoe ruig je met de kwast door de shampoo kan bewegen, de haren moeten natuurlijk wel goed blijven.

Stap 3 - Als ik mijn kwasten weer heb schoon gespoeld onder de kraan, leg ik ze te drogen op een handdoek. Ik heb wel eens van iemand gehoord dat ze er met de föhn overheen ging als ze opeens die kwast nog nodig had... Uhm, hier gaat mijn voorkeur niet naar uit. Ik laat ze gewoon door de lucht drogen.

Als je bepaalde kwasten nog nodig hebt, kan je bijvoorbeeld ook je kwasten stash in delen wassen. Zo heb je altijd nog droge kwasten achter de hand waar je gewoon je make-up mee kan doen.

Hoe was jij jouw kwasten?

You Might Also Like

9 lovely comments

 1. Ik gebruik eigenlijk altijd mijn MAC Brush Cleanser! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De grote schoonmaakbeurt doe ik ook met babyshampoo, maar voor even tussendoor doe ik het met die kwastenreiniger van de Hema. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Dankjewel! Zelf vind ik het ook altijd fijn om tips van andere te lezen :)
   Liefs Susan

   Verwijderen
 4. Handig artikel, en mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was mijn kwasten eigenlijk te weinig, maar als ik het doe doe ik het ook met babyshampoo! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om te lezen dat meerdere meiden hun kwasten wassen met baby shampoo! Dan doe ik in ieder geval niets geks, haha.
  Liefs Susan

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS