LIFESTYLE | HET DRAMA NS-VERHAAL

zondag, maart 02, 2014

Zoals ik in het artikel van het persevent van Marks & Spencer vertelde, hadden Sara en ik een hell ervaring met de NS. Onderaan dat artikel vroeg ik of jullie het leuk zouden vinden om over die ervaring te lezen. Jullie zeiden massaal dat jullie het wel leuk zouden vinden! Dus hier is het verhaal;

Het evenement zou om 18:30 beginnen, Sara en ik zouden er om 18:20 zijn. We hadden vanuit Tilburg een rechtstreekse trein gevonden zodat we dus niet hoefde over te stappen. Dat is altijd wel iets veiliger. Als er vertraging is, dan loop je geen overstap mis. We spraken om 16:30 op het station af, om nog even een frietje te kopen, voordat onze trein van 16:54 zou vertrekken.

Ik kocht een klein frietje met en een frikandel. Sara kocht hetzelfde met een flesje Cassis erbij. We hadden onze friet gekocht en wilde inchecken met onze studenten OV's. Shit, Sara was haar OV-kaart vergeten. Gelukkig wist ik dat je gewoon een kaartje kon kopen en dan het geld terugvragen omdat je officieel dus gratis mag. Ze kocht een kaartje en we gingen naar het perron. Nog een keer shit, de vrouw van de friet was de Cassis van Sara vergeten. Ze rende snel terug...

De vrouw gaf de Cassis en we konden verder wachten op de trein, die inmiddels 5 minuten vertraging had. Ons frietjes plan, was om ze te eten in de trein. Toen de trein er eenmaal was, was ons eten koud en hebben we de helft weggegooid. Persoonlijk hou ik niet van eten weggooien, maar het was gewoon niet meer lekker. Anyway, Alles ging goed, totdat we stopten bij station Rotterdam Centraal.

We bleven verdacht lang staan, en sommige lampen gingen spontaan uit. Oeps, dat kon nooit goed zijn. Na enige tijd werd er in de trein omgeroepen dat er een wisselstoring was en dat ze ons verzochten om de trein uit te stappen. ''Weer zo'n wisselstoring, is vast weer zo gemaakt.''. Er zijn wel vaker storingen, maar we wisten op dat moment niet hoe ernstig de situatie was en zou worden.

Als een gek gingen we de grote hal in en vroegen wij aan mensen van de NS hoe wij naar Den Haag Hollands Spoor konden. Twee mensen zeiden gewoon exact het spoor waar wij net zijn uitgezet, dus we vroegen het maar een derde persoon. Die man zei dat de treinen alweer reden. No, serieus? We waren er 5 minuten geleden nog uitgezet. Maar ach, je weet maar nooit. We gingen terug naar het perron en ja hoor. Daar stonden al gewoon weer twee treinen klaar om te rijden... Toen begon de hell pas echt.


We stonden op het perron te kijken op het digitale bord of ons station er wel ├ęcht tussen stond. We zullen vast niet de eerste zijn die perrongeluk in de verkeerde trein zou stappen. Sara stond het dichts bij de deur toen we aan het kijken waren. Voordat ik het wist schreeuwde ze ''Ja hij staat erbij!'' en sprong ze in de trein. Ik keek nog even op het bord en draaide mij om naar de deur. Wat er toen gebeurde, zagen we niet aan komen.

De deuren gingen dicht. Sara drukte van binnen uit op de knoppen en ik vanuit de buitenkant. Shit, het mocht niet baten want de trein reed weg. Op dat moment ontstonden er drie problemen. 1) Sara reed met korting mee op mijn OV-kaart. 2) Wij hadden beiden weinig batterij in onze mobieltjes. 3) We moesten naar een persevenement toe.

We gingen direct bellen en ik nam gewoon de trein die 5 minuten later zou vertrekken. Eigenlijk was er dus niet spraken van een noodsituatie. Toch? Na Rotterdam Centraal kwam eerst Schiedam en dan Delft. Sara appte mij dat ze voorbij Schiedam was en ondertussen reed mijn trein ook. Voordat ik het wist stond ik in Schiedam, yeey. Dit ging de goede kant op! Want Sara stond inmiddels al in Delft. We zouden elkaar gewoon weer zien in Den Haag Hollands Spoor, en Sara hoopte dat er geen controleur kwam.

Nadat mijn trein al enkele minuten op Schiedam stil stond en de deuren niet open gingen, begon ik toch wel een beetje angstig te worden. Jep, het werd omgeroepen ''Deze trein stopt niet in Schiedam, hij staat hier alleen stil omdat we momenteel niet verder kunnen. De deuren blijven dicht.'' Jeetje, wat gebeurd er nu weer!


Niet veel later appte Sara mij dat haar trein vast stond in Delft en ook niet meer verder ging. Bij mij gingen enkele minuten later de deuren van de trein toch open. Omdat de trein geen kant meer op kon voorlopig en we dus anders opgesloten zouden zitten. Ik stapte uit en haastte mij naar de bussen. Ik zag 1 bus en vroeg direct of ik via hem naar Delft kon komen. Dat kon, maar dan moest ik wel overstappen.

Doordat de NS geen vervangend vervoer had geregeld (dit was gewoon een busbus, geen vervanger voor de trein) kwamen er tientallen mensen vragen stellen. Waardoor de bus zeker 20 minuten vertraging opliep. De buschauffeur was heel aardig en heeft er voor gezorgd dat ik en nog een paar andere konden overstappen, zodat we in Delft terecht kwamen. Nog voordat ik in Delft was, was de mode show van Marks & Spencer al begonnen. We baalden als een stekker. Maar Sara had het het zwaarst, ze zat al een uur op mij te wachten, alleen, buiten, op een station.

Eindelijk was ik bij Sara in Delft aangekomen en pakten we samen de tram naar Den Haag Centrum. Vol verdriet kwamen we om 20:10 aan bij Marks & Spencer, terwijl het evenement rond 20:30 afgelopen zou zijn. Gelukkig was het nog erg druk en gingen we pas weg rond 21:00. Het is een prachtige winkel en ik heb gelukkig erg goed kunnen rondkijken en foto's kunnen maken voor mijn blog.

Uiteindelijk kwamen wij er dus achter dat er vier wissels gemaakt moesten worden. We lazen op het internet zelfs dat personeel van ProRail zo erg in paniek was, dat ze het bijltje erbij neer hadden gelegd. Dat werd echter de volgende dag ontkent, maar daar geloof ik niets van ;)

Hebben jullie eens zo iets meegemaakt?

You Might Also Like

13 lovely comments

 1. Herkenbaar, ik heb ook altijd ellende met NS. Normaal doet de trein er vanaf Leeuwarden 2.5 uur over om in Amsterdam te zijn. Heb een keer 4,5 uur in de trein gezeten om er te zijn..
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig :(, Ik was met twee vriendinnen ook naar het event geweest. Maar wij waren in de middag al in den haag, achteraf gelukkig nu ik al die verhalen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel en vaak problemen met de treinen zowel van Veolia als NS :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat verschrikkelijk haha! Stomme ns

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat verschrikkelijk vooral als je ergens persee en op tijd wilt zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ongelooflijk ***! Sorry hoor dat ik scheld, maar dit kunnen ze toch niet maken! Wat verschrikkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahh ja ik moest laatst van Hilversum naar Den Bosch maar ik moest omreizen via Arnhem (!) omdat er geen treinen reden. ZO frustrerend! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een verhaal zeg! Wat een drama, ik begrijp nu wel waarom mensen het openbaar vervoer haten :')

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo he, wat lastig allemaal zeg! Dat ze zoiets niet eerder melden... Gelukkig ben je er nog wel gekomen! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi,
  Ik heb je genomineerd voor een Liebster Award :)
  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend joh dat dit gebeurd is!
  En juist uitgerekend dat je naar een evenement moest.
  Gelukkig is alles goedgekomen :)
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Na dit verhaal vind ik die 3/4 minuten die mijn bus er altijd langer over doet niet zo erg meer!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS