LIFESTYLE | SINGLE ZIJN & VALENTIJNSDAG

vrijdag, februari 14, 2014

Jeetje, hoe moet ik dit artikel beginnen? Als eerst, voor alle lovers out there; fijne Valentijnsdag. Geniet er zeker maar van! Maar wat vind ik eigenlijk van deze ''bijzondere'' dag? En hoe is het om single te zijn op zo'n dag als vandaag?


Mijn mening over Valentijnsdag - Er zullen vast mensen zijn die deze dag helemaal geweldig vinden. Bij de zin die ik zojuist typte, denken velen natuurlijk ook weer iets van ''Jij krijgt zeker nooit wat.'' Fout, ik heb zeker wel dingen gekregen, maar daar gaat het even niet om. Valentijnsdag heeft iets te maken met de Romeinen, een Heilige en Sint-Valentijn. Echter, is dat allemaal bij elkaar gebracht als een commerciële stunt. Het is ook een commercieel succes. Cadeauwinkels, kaarten en er is zelfs een Valentijns-postzegel. 


Ik vind het jammer dat er een commerciële stunt wordt gekoppeld aan de liefde. De liefde is toch iets dat er juist altijd moet zijn? Nou is het concept van Valentijnsdag ook dat je jouw verborgen liefde voor iemand gaat uiten. Dat je iemand gewoon laat weten dat hij of zij geliefd is. Het kan zelfs zo zijn dat er wel een verkering uit voort komt.

Maar waarom moeten al die stelletjes dan samen dingen gaan doen? Dan komt denk ik door het grote commerciële brein erachter. ''Verras je geliefde met...'' of ''Ga samen met je partner een weekendje naar...'' 
Zonder dat je het merkt, word je gewoon aangespoord. Me no likey. 

Single zijn op Valentijnsdag - Ik ben single als maar kan zijn en het is Valentijnsdag. Moet ik nu verdrietig worden aan toekijken hoe mensen om mij heen rozen en knuffelbeertjes krijgen? Om daarna thuis te komen en te staren naar een lege deurmat? Nee! Er zitten zeker voordelen aan single zijn op een dag als deze.

Zo hoef ik bijvoorbeeld geen verwachtingen te hebben van Le Boyfriend. Dus; het kan nooit tegenvallen! Zelf hoef ik dan tenminste ook niet te stressen over wat ik zou moeten doen of geven. En het allerbeste van Valentijnsdag 2014? Ik kom niet thuis bij een lege deurmat. Als groepje van 4 vrienden hebben we elkaar ieder een kaartje gestuurd :)

Heb jij een relatie?
& doe jij iets met Valentijnsdag?

You Might Also Like

3 lovely comments

  1. Leuk artikel! Ik ga mijn vriendje lekker knuffelen vandaag :) Het is voor het eerst dat ik een relatie heb op valentijnsdag, daar gaan we gebruik van maken, hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij gaat het om een geheime liefde te verrassen, maar wat je zegt, ze hebben het zo commercieel gemaakt dat het nu zo is dat je je geliefde moet verrassen en natuurlijk het liefst overstelpen met cadeaus ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vind het maar commerciëel gedoe. ik heb wel een relatie, maar ik vind het veel leuker om elkaar op een andere dag dan valentijn te verassen. xx

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS