LIFESTYLE | PLAATSEN WAAR IK GRAAG NAARTOE WIL

zaterdag, februari 01, 2014

Terwijl er op onze eettafel een aantal vakantie folders liggen, maak ik in mijn hoofd even 100 droomplannen. Waar zou ik eigenlijk nog eens graag naartoe willen? Ik vind dat ik al aardig wat van de wereld gezien heb. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om telkens naar het buitenland te gaan. Ik ben mijn ouders ook erg dankbaar dat zij het belangrijk vinden om de wereld te ontdekken. Natuurlijk ben ik niet overal geweest, er zijn een hoop plaatsen waar ik graag naartoe zou willen! Speciaal voor jullie heb ik deze op een rijtje gezet.


Seoul, South-Korea
Ik zal gelijk maar beginnen met de plaats die jullie misschien het gekst vinden, Seoul. Zoals je hierboven kan lezen, ligt Seoul in Zuid-Korea. Mijn liefde voor Zuid-Korea is ongeveer vijf jaar geleden begonnen. Ik kwam viavia bij K-pop muziek terecht. Ik vond het leuk en luisterde op een gegeven moment alleen maar naar Koreaanse muziek. In december 2012 ben ik samen met een vriendin van Londen gevlogen voor een concert van BigBang, een Koreaanse jongensgroep. Het concert was geweldig! We vonden het echt tof dat we ze eindelijk hadden gezien in reallife.

Ik zou het super tof vinden als ik Koreaans zou kunnen spreken, maar om dat te gaan leren vind ik eigenlijk een beetje zonde van mijn tijd aangezien ik net begonnen ben aan een HBO studie. Via de studie kan ik stage lopen in het buitenland, toevallig heeft mijn school connecties met scholen in Seoul. Wie weet loop ik eens in Seoul rond!


Los Angeles, Las Vegas & New York
Yep, ik ben nog nooit in Amerika geweest. Stiekem wil ik dat ook nog niet. Mijn ouders willen ook wel graag naar Amerika, maar we willen liever even wachten. In ieder geval tot mijn broer en ik beiden 21 zijn. Anders mag je bijvoorbeeld ook niet naar shows.

We hebben gekeken naar de tv serie Holly's World. Misschien dat jullie die serie kennen, misschien ook niet. Het doet er eigenlijk niet toe. In de serie heeft Holly een rol in een show in Las Vegas. Momenteel doet ze die show niet meer geloof ik, maar toch is het tof om dingen in het echt te bekijken, die je op tv hebt gezien.


Auschwitz, Polen
Natuurlijk ga ik graag op een zon en shop vakantie, maar cultuur vinden wij ook belangrijk. De oorlog heb ik altijd al interessant gevonden. De gedachte achter ieders daden, het schuilen, het verdriet en het geluk waar mensen naar streefden. We hebben al een aantal culturele vakantie excursies gemaakt, maar we zijn nog nooit naar Auschwitz geweest. Ik zou hier wel eens willen rondlopen en kijken naar wat er nog over is. Verder trekt Polen mij niet, dus dan zou het alleen een excursie naar Auschwitz worden.


Rome, Pisa & Milaan
Italië hebben we in 2012 bezocht. Venetië, check. Verona (inclusief het balkon van Romeo en Julia), check. Rome, Pisa en Milaan... Nope. Naar Milaan wil ik gewoon om te winkelen. Milaan is een fashion stad en daar wil ik gewoon even, heel even, deel van uit maken. 

Naar Pisa wil ik stiekem alleen voor de toren. Eigenlijk moet je die gewoon eens gezien hebben, toch? Of ik dan zoals alle andere toeristen als een wannabe tegen de toren ga ''duwen'', hmm. Misschien wel! Het is in ieder geval een grappig gezicht. Rome wil ik ook bezoeken voor het culturele gebeuren. Natuurlijk ook even lekker shoppen!


Plaatsen waar ik graag nog een keer naartoe wil

Wenen
In 2011 zijn we naar Wenen gegaan. Al van kinds af aan ben ik geobsedeerd door het verhaal van Keizerin Sissi. Ik schaam mij dan ook niet om te zeggen dat ik de dvd's van de Sissi films heb die tijdens Kerst altijd op tv te zien zijn. In Wenen zijn we naar alle mogelijke locaties gegaan wat ook maar iets met Sissi, of de films te maken heeft. Vandaar dat ik graag terug zou gaan, om alles weer eens te bekijken.

Londen
Voor het laatst ben ik in december 2012 in Londen geweest. Daarvoor nog met mijn ouders en met school. Het is naar mijn mening de leukste stad! Je kan er geweldig shoppen, maar ook op cultureel gebied is er genoeg te doen. De London Eye ben ik nu twee keer in geweest, dus daar pas ik maar voor. De mensen zijn er erg vriendelijk en er hangt gewoon een open sfeer. Het enige minpuntje vind ik dat de Pond meer waard is dat de Euro!

Salou, Port Aventura
Hier ben ik nu al drie keer geweest. Het meest geweldig attractiepark dat ik ooit bezocht heb! Het park heeft leuke thema's die goed zijn uitgevoerd. Naast dat staan er geweldig achtbanen, een 100 meter hoge vrije val, andere attracties en leuke shows. Als je ooit in de buurt bent, moet je hier gewoon naartoe!


Waar willen jullie graag naartoe?

You Might Also Like

2 lovely comments

  1. Koreaans is niet zo heel erg moeilijk, hoor! Ik heb helaas de kaartverkoop voor Bigbang net gemist in 2012 :( Dat was écht balen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind Wenen en Londen ook erg mooie steden. En naar Rome zou ik ook wel een keer willen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS