LIFESTYLE | BUBBLE TEA / 8TEA5

vrijdag, januari 17, 2014

Ik had er al wel eens van gehoord, bubbel thee. Aangezien ik het niet in de buurt kon vinden was mijn interesse langzaam aan het verdwijnen. Tot afgelopen vrijdag. Mijn beste vriendin vierde haar verjaardag en vertelde over een leuke tea room, 8tea5, in Arnhem waar je die aparte thee kon drinken. Mijn hoofd sloeg op hol en ik wilde er naartoe!Het zou misschien zo kunnen zijn dat je hier eens wilde drinken, maar dat je het eventjes niet kon vinden. Wij moesten namelijk ook even zoeken, en dat terwijl Laura er al drie keer was geweest. Onderaan het artikel zal ik de locaties van 8tea5 zetten, zodat je er misschien makkelijk naartoe kan.


Ze hebben twee verschillende soorten ''thee''. De Milk Teas zijn iets dikker. Je kan de dikte vergelijken met een dunnere milkshake. Bij de thee wordt ook een beetje melk gedaan. Zelf lust ik geen melk, maar dit vind ik lekker! Laat je daardoor niet afschrikken. De Fruit Teas zijn zonder melk (goh), en dus ook wat dunner dan de Milk Teas.

Als eerst moet je dus uit deze twee soorten thee een smaakje kiezen voor je drinken. 


Als je de smaak van je thee hebt gekozen kan je nog een smaakje kiezen voor de bubbels! Zelf koos ik voor het drinken Fruit Tea Green Apple en voor de balletjes koos ik Strawberry. Laura deed dat precies andersom! Zij koos een Milk Tea Strawberry en voor de balletjes Green Apple.

Ze scheppen een aantal balletjes en doen die in het bekertje (bekertje a la Starbucks, met je naam!). Boven op de balletjes doen ze jouw gekozen thee.


Vervolgens wordt alles geschud in een shaking machine. Daarna wordt er in een andere machine een folie over de opening gedaan. Er zit namelijk geen deksel op. Het is de bedoeling dat je dit drankje door een rietje drinkt, en daarmee ook het folie kapot prikt. Het rietje is trouwens wel erg groot!


Onze drankjes waren klaar en het was tijd om te proeven! Als eerst moest ik dus het folie kapot prikken met mijn mega rietje. Dat vond ik stiekem wel leuk, haha. Het ging redelijk gemakkelijk en ik kon eindelijk beginnen aan mijn thee. 


Eerlijk gezegd vond ik het wel een beetje eng. Het is dus de bedoeling dat je hard genoeg door het rietje zuigt, dat je de balletjes in je mond krijgt. Zodra je er een te pakken hebt moet je hem kapot maken. Je kan er even op bijten, of hem kapot duwen met je tong tegen o.a je gehemelte. Best gek toch?

Het leuke is dus dat de thee een smaakje heeft, en zodra je een balletje kapot maakt, en nog een smaakje bij komt. Mijn thee vond ik echt super lekker. Die van Laura heb ik ook even geproefd, stiekem vond ik die nog lekkerder. De volgende keer neem ik die, haha.


Op het begin vond ik het wel een beetje eng. In mijn achterhoofd had ik steeds de gedachte; wat als ik in één van die balletjes stik? Gelukkig was dat niet gebeurd, je moet gewoon niet als een malle aan dat rietje zuigen. Wat ook makkelijk kan, is gewoon even een groter gat in het folie prikken en de balletje er met je rietje uit vissen.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Het is echt een ervaring. Voor €3,50 heb je een goede beker met één smaak balletjes. Natuurlijk kan je jouw bestelling uitbreiden, maar dan zijn er kosten aan verbonden.

Wat 8tea5
Waar Den Haag (Noordeinde 124h) 
Waar Arnhem (Marienburgstraat 8) 
Waar Antwerpen (Korte Klarenstraat 15)
Website *klik*

Zouden jullie deze bubble tea willen proberen?

You Might Also Like

11 lovely comments

 1. Wat leuk, ik had er nog nooit van gehoord. Het lijkt mij wel leuk en lekker en ik wil het zeker een keertje gaan proberen.
  Liefs, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig heb het wel eens andere mensen zien drinken maar ik wist niet dat je die balletjes dus ook echt op moet eten/drinken hahah! toch maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig! Kende het ook nog niet. Als ik er toevallig een x ben dan wil ik het zeker wel proberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Suus, gaan we samen een keer wat drinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er leuk uit
  X Geeke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig leuk tentje om te zien. Ik heb nog niet eerder van dit concept gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was gezellig! <3
  En t winkeltje is zo schattig :3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt leuke blog heb je! Zou je ook op mijn blog willen kijken? http://lifeofdiya.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag het zaakje dus laatst toen ik in Arnhem was en toen dacht ik he wat gek! Misschien moet ik het toch maar proberen nu ik jou verslagje heb gelezen. Liefs, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh lijkt me echt heerlijk!! Ziet er ook echt heel leuk uit :)

  PS: Doe jij al mee met mijn winactie? :)
  http://michelleslillavarld.blogspot.nl/2014/01/winactie-jewelryznl.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben er vandaag nog geweest, maar voor 3,50 kun je ook twee smaken mengen, ik had peach en strawberry gemixt (zonder melk) en 3 verschillende soorten balletjes. Nog steeds 3,50! (:

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS