RAVENSTEIN BIJ KAARSLICHT

dinsdag, december 17, 2013

Elk jaar in december is er een leuk lief dorpje genaamd Ravenstein bezaait met kaarsen. Alle huizen moeten hun lichten uit doen, en mogen alleen kaarsen gebruiken als licht. Verder zijn de straten verlicht met kaarsen en zijn er paden gemaakt zodat je niet kan verdwalen. Naast dat, is er ook een Kerstmarkt. Dit jaar alweer voor de 24ste keer. Het begint om 19:00 en het kost je (vanaf 6 jaar) slechts €2 per persoon om het dorpje in te komen.Mijn moeder is er twee jaar geleden geweest met haar zus en mijn oma. Vorig jaar wilde ik dolgraag mee, maar ik zat in Londen (ook helemaal niet verkeerd) en ging ze met papa, mijn broer en mijn oma. Dit jaar kon ik het echt niet missen. Mijn moeder en ik gingen er samen naartoe.
 Natuurlijk had ik al verhalen gehoord over Ravenstein bij kaarslicht, maar om het zelf eens te zien is echt indrukwekkend. Er zijn echt geen lampen die aanstaan, gezinnen zitten te eten met een woonkamer vol kaarsjes, zodat ze iets kunnen zien. Tv's en laptops staan uit en openhaarden staan aan.Het is echt super sfeervol en erg gezellig. Overal staan kraampjes waar je drinken en eten kan kopen. Ik heb ook heerlijk gesmuld van een bakje poffertjes. De gluhwein heb ik aan mij voorbij laten gaan, haha. De kerstmarkt had ook hele leuke kraampjes. Je kon er voor veel terecht, van vogelhuisjes, naar Kerst versiering en schoenen.

Als je dichtbij Ravenstein woont, is het zeker de moeite waard om eens te zien.
Lijkt jou het leuk om hier naartoe te gaan?

You Might Also Like

6 lovely comments

 1. Oehh dat ziet er wel echt heel gezellig en leuk uit! Maar volgens mij licht Ravenstein niet bij mij in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er zo mooi en gezellig uit! Ik woon er alleen helemaal niet bij in de buurt.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awh, wat gezellig! Zou ook iets voor mij zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS