PERSOONLIJK / IK HEB EEN BRIL!

dinsdag, december 24, 2013

Om maar met de deur in huis te vallen; ik heb een bril. Al een hele tijd had ik het gevoel dat mijn zichtvermogen niet optimaal was. Telkens als ik dan naar de opticien ging en mijn ogen getest werden, zeiden ze dat een bril niet nodig was. Toen ik laatst weer rijles had en mij werd vertel de bordjes naar Beuningen te volgen kreeg ik het wel even benauwd. Ik wist dat ik het moeilijk vond om van een afstandje te zien hoe hard ik nou mag rijden, maar dat ik ook al moeite had met de andere borden... Ik ging naar de opticien en zei gewoon dat ik een bril wilde. Ongeacht wat zij zouden zeggen.Mijn ogen werden weer getest en de uitslag was -0,75 en -0,25. Het werd dus inderdaad een bril voor ver af. Het is geen dramatische uitslag, maar voor mijzelf was het toch genoeg om dingen niet goed te kunnen zien. Samen met mijn moeder ging ik op jacht naar een leuk montuur. Van te voren wist ik al dat ik geen zwarte bril wilde, dat is veel te hard voor mijn gezicht. Ons oog viel op een bruin montuur met een fel paarse/roze binnenkant.


Het is een bril van het merk Vogue. De pootjes zijn erg vrouwelijk door een leuk detail. De fel paarse/roze binnenkant zorgde ervoor dat ik voor deze bril koos. Roze is namelijk mijn lievelingskleur! Ze verkopen dit montuur ook met een blauwe en met een rode binnenkant. Toen ik de keuze voor dit montuur had gemaakt moest ik natuurlijk wachten...

Op de foto lijkt het fel paars/roze veel meer op paars dan dat het in werkelijkheid is.
Na ongeveer tien dagen kregen we en telefoontje; mijn bril is er. Mijn moeder en ik gingen snel naar het centrum toe om mijn bril op te halen. Ik deed hem op, en moest toen wel echt wennen hoor! Het kijken is toch best anders dan zonder bril. Ik draag hem nu alleen tijdens het autorijden en op school. By the way, 19 december had ik voor het autorijden mijn tussentijdsetoets en ik ben geslaagd! Dat houdt in dat ik bij het autorijden voor mijn rijbewijs geen bijzondere verrichtingen hoef te doen. Terug naar de bril, ik ben er super blij mee en ik ben blij dat ik nu beter zie ;)

Mijn bril; yeey or neey ?

You Might Also Like

17 lovely comments

 1. Wat een mooie bril! Staat je erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bril staat jou erg goed, deze is echt goed gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke bril! Ik heb zelf ook 1 van Vogue die rood is en onderaan lichter word, top kwaliteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's, de bril staat je heel goed, de kleur ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk staat je bril! ik heb zelf ook een bril en kon het bord niet op school lezen. Eerst wauw ik geen bril want ik was eigenwijs toen heeft heel lief mijn vriendin al door gezegd wat toen op bord stond zodat ik het niet hoefte te lezen. En toen moest ik keer wat van bord voor lezen ben ik voor gaan staan en heb opgelezen toen werd me mentor beetje boos en had thuis ingelicht en toen moest ik wel een bril haha.
  Nu ben ik super blij met me bril en kijkt zo fijn! Ik kan niet meer zonder
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat een grappig verhaal! Ik denk dat het ''vroeger'' minder oké was om een bril te hebben. Tegenwoordig is het zelfs een fashion item. Vandaar dat ik er totaal niet mee zat dat ik een bril nodig heb. Tenslotte heb ik er een omdat ik goed wil kunnen zien!
   Liefs, Susan

   Verwijderen
 6. Ik heb geen idee hoe het is om slechter te kunnen zien, maar een bril staat je echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die bril staat je heel erg mooi! Ik heb sinds mijn 6de al een bril en ik heb nu bij beide ogen rond de -5,25.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow wauw, dat is wel erg in de min. Wel fijn dat er op jonge leeftijd aandacht aan besteed is. Ik kijk vaak op jouw blog en vind je bril jou ook super staan! :)
   Liefs, Susan

   Verwijderen
 8. de bril staat je erg goed, de lipstick die je draagt is ook erg mooi ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! De lipstick is DIVA van MAC.
   Liefs, Susan

   Verwijderen
 9. Mooie bril! Staat je inderdaad erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie bril! Ik heb er zelf ook één! Zwart is ook te hard voor mij dus ik heb ook een bruine, yay voor bruin haha! Ik heb sinds groep 5 een bril en ik kon het verschil tussen blaadjes niet meer zien, niet zo mooi dus haha! En ik kreeg ontzettende hoofdpijn, dus t was ook wel zeker nodig! Ik ben nu echt zo blij met mijn bril, want goed zicht gaat voor haha! :D Fijne feestdagen! Oh, en alvast gefeliciteerd met het eerste gedeelte van je rijbewijs! XOXO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Nu nog de andere helft van mijn rijbewijs, haha.
   Inderdaad niet zo best als je het verschil niet kan zien. Als kind is dat wel erg belangrijk omdat je dan veel leert. Ik ben ook blij met mijn bril :)
   Liefs, Susan

   Verwijderen
 11. Wauw, hij staat je erg goed! Mooie bril (:

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij staat je echt erg mooi meid! Oeh! En alvast proficiat met je eerste gedeelte van je rijbewijs! Succes met de andere helft! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS