DE NATIONALE 2013 TEST / KOM IK OP TV?!

donderdag, december 26, 2013

Het is bijna 30 december tijd om voor de tv te gaan zitten. Ik in ieder geval wel, want misschien kom ik wel in beeld! Ik was op woensdag 18 december aanwezig bij de opnames voor de Nationale 2013 Test. Met één van mijn vriendinnen ging ik naar de opnames van de Nationale 2013 Test. We reisden heel wat af, we stonden in de file en we hebben lang gewacht... Toen we uiteindelijk in de studio van BNN op onze stoeltjes zaten kon het dan echt beginnen.


Toen we bij de studio aankwamen moesten we eerst wachten in een hal, daarna kwamen we bij de deur aan en moesten we onze naam zeggen. Onze namen werden doorgestreept van de lijst en we mochten in een wachtruimte gaan zitten. Een heleboel jongeren, maar ook ouderen stonden te wachten. Naast de ''gewone'' mensen zagen wij ook de Golden Oldies. Ze vroegen mij of ik wat foto's van hen wilde maken, dat deed ik natuurlijk wel! Vervolgens overspoelden ze mij met visitekaartjes, haha. Toen was het wachten voorbij en konden we echt de studio in.


We wisten eerlijk gezegd nog niet precies wat de bedoeling was, maar we konden al wel zien dat er leuke BN'ers aanwezig zouden zijn! (Fred van Leer - Anna Alicia Sklias - Abdelkader Benali - Louis Taple - Kees Tol - Michael Boogerd - Pieter Derks - Merel Westrik + de presentator Ruben Nicolai en presentatrice Geraldine Kemper) Toen we de studio goed bekeken hadden, namen we onze eigen stoelen ook eens onder de loep; er hingen stemkastjes aan! Oeps, het was dus ook echt de bedoeling dat wij zelf vragen zouden beantwoorden over het afgelopen jaar. Het nieuws kijken is mij denk ik 7 van de 10 avonden ontschoten. We kregen vragen over o.a de volgende onderwerpen; showbiz, politiek en sport.


Het ging dan toch echt beginnen. Een vrolijke man begon ons (en de rest van het publiek) klaar te stomen voor de opnames. We moesten klappen, juichen en ga zo maar door. Hij legde uit wanneer we moeste klappen, hoe lang etc. Ook vertelde hij hoe onze stemkastjes werkte en wat daar precies de bedoeling van was. Toen kwamen de BN'ers in beeld! Ruben en Geraldine rende naar hun desk en de andere BN'ers gingen naar hun stoelen. De opnames begonnen, en wij moesten uitbundig klappen. Na de eerste drie vragen kregen wij helaas te horen dat er problemen waren met de stemkastjes... Poging 2; we moesten de eerste drie vragen weer opnieuw intoetsen. Na even wachten bleken de resultaten weer niet goed binnen gekomen te zijn.


We baalden wel van die kastjes, en het personeel ook. Heel apart om te zien hoe het er dan achter de schermen aan toe gaat. Mensen hollen heen en weer en achter de computers gaat het er hard aan toe. Weer een poging wagen, maar het wilde niet baten. Ik denk dat we hier een uur tijd mee hebben verloren. Uiteindelijk gingen we dan ook over op pen en papier. Dat was wel een beetje tricky. Want naast één van de BN'ers, kon ook iemand uit het publiek een trofee winnen. Ze vertrouwden dus ook op de eerlijkheid van de mens.

Sommige mensen uit het publiek moesten al eerder weg, omdat ze niet hierop gerekend hadden. De treinen rijden nou eenmaal niet 24/7. Yvonne en ik waren met de auto en konden dus de hele avond blijven. Om die reden werden wij opeens naar een andere plaats gezet. Dat vond ik wel grappig, dat daar aan gedacht wordt.

Pieter Derks en ik
In het totaal waren er 25 vragen. Tijdens de opnames van vraag drie, kwam er een band optreden. Ze zongen hun lied (samen met de Golden Oldies) twee keer en wij moesten weer uitbundig klappen en juichen. Na hun optreden verlieten ze het gebouw en wij gingen verder. Wat mij opviel was dat Ruben na vraag 24 zei ''Oké, jullie hebben zojuist de band gezien en jullie zijn nog helemaal enthousiast!''. Vraag 25 ging over hun optreden. Erg grappig om te zien dat het een hele tijd van tevoren was opgenomen!

Geraldine en ik
Toen we alle 25 vragen op ons papiertje hadden ingevuld kwam de uitslag. Wel wat traag, want het werd natuurlijk opgenomen voor de tv. Één van de vragen ging over Roy Donders en tijdens het beantwoorden van die vraag kregen wij allemaal een worstenbroodje met spek, van ''zijn'' bakker. Yvonne en ik vonden het heeeerlijk! Anyways, Ruben ging verder met de uitslag. Zelf had ik maar 8 van de 25 fout. Ik was daar zeker blij mee. Wie er gewonnen heeft van de BN'ers? Dat mag ik helaas niet zeggen!

Ik heb zeker genoten van deze avond. Door de problemen rondom de stemkastjes duurder het wel erg lang, rond 00:00 waren we pas weer onderweg naar huis.

De Nationale 2013 Test - 30 December - BNN Nederland 3 - 20:30
Kijken jullie mee?

You Might Also Like

10 lovely comments

 1. Wat leuk dat je dit gedaan hebt !! Ik ben benieuwd dus ga zeker kijken x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk, helaas kan ik niet kijken, maar ik kijk het wel terug op 'uitzending gemist'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je hierbij aanwezig was! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geschreven en het zijn mooie fotos geworden :) ik ben benieuwd, was in ieder geval leuke avond !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geschreven en het zijn mooie fotos geworden :) ik ben benieuwd, was in ieder geval leuke avond !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk, jammer van de kastjes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk, als ik daar was zou ik al gelijk naar Louis Talpe rennen om met hem op de foto te gaan haha.
  Inderdaad wel jammer dat die kastjes het dan niet deden.

  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Suus :)
  Echt een ontzettend leuk verslag gemaakt! De band die optrad was de Kik.
  Ik heb lekker meegekeken van achter de schermen.
  Ben benieuwd of je gaat winnen haha :P

  Groetjes,

  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaaf Susan!
  Lijkt me inderdaad wel apart om mee te maken, want op tv ziet het er allemaal perfect uit. Maar zoals jij hier boven verteld, gaat het soms dus helemaal niet goed..
  Als ik het niet vergeet ga ik het kijken, maar ik neem aan dat je het nog wel even helpt herinneren in de groeps- app;-)! Hahah!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS