TIPS TEGEN VERVELING VAN TREINREIZEN..

maandag, september 16, 2013

Sinds ik in Tilburg op school zit, doe ik haast niets anders dan reizen. Tegenwoordig spendeer ik mijn vrije tijd in de trein, omdat ik mijn echte vrije tijd aan school moet spenderen.Conclusie: mijn sociale leven is aan het aftakelen. Na slechts twee weken school, kan ik het woord ''vertraging'' ook niet meer aanhoren.. Het ergste moet natuurlijk nog komen; de herfst en de winter.

Omdat huiswerk maken en lezen in de trein mij niet goed afgaat (lees: de trein schommelt te veel om te schrijven, en er is te veel herrie om te lezen. Ja, ook in de stilte ruimte.) moet ik andere manieren verzinnen om mij niet te vervelen tijdens de (zonder vertraging) anderhalf uur durende reis van station Cuijk naar station Tilburg. In de bus is sowieso geen mogelijkheid om iets te ondernemen. Hebben jullie tips voor mij?


Toen ik vorige week vrijdag mijn trein in stapte lag er een boek op de stoel. In eerste instantie dacht ik natuurlijk dat iemand het vergeten was, totdat ik het bijbehorende briefje las. De vorige eigenaresse, Bea, vond het belangrijk dat meerdere mensen dit boek zouden lezen, en bedacht deze manier om daarvoor te zorgen. Ik heb het boek in mijn tas gedaan en wil er snel in gaan beginnen. Als ik hem uit heb, leg ik hem weer terug in een trein.

Om nu maar even te zeggen wat ik eigenlijk wil vertellen.. Ik ben opzoek naar een kamer. Want ik merk nu al dat het gewoon niet goed gaat komen. Op vrijdag 6 september had ik al anderhalf uur vertraging, en de keren daarna gelukkig maar iets van 15 minuten of geen, yeey. Maar hé, vertraging is vertraging. Daarnaast moet ik elke dag een trein eerder nemen, in verband met o.a mogelijke vertraging. Als mijn les om 08:30 begint, zit ik om 06:07 al in de trein. 

Tot dat ik een kamer heb gevonden spendeer ik mijn tijd maar weer in de trein. Ik luister dan graag muziek, kijk wat naar buiten of ga dingen bedenken voor mijn blog. Maar echt productief zijn? Nee, dat lukt niet. Ik hoop dat als ik een kamer heb, dat ik meer vrije tijd heb om leuke dingen te doen.

Zitten jullie op kamers?

You Might Also Like

9 lovely comments

 1. Ik vind het meestal wel meevallen in de trein, als ik me oordopjes indoe en muziek luister kan ik prima lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OMG, hoe laat moet je wel niet opstaan voor de trein van 6:07???????
  Groetjes, anna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anna :)

   Ik sta dan rond 05:00 op, ik douche dan wel de avond ervoor.
   Anders moet ik wel erg vroeg op, haha.

   Susan

   Verwijderen
 3. Oh wat ben ik blij dat ik niet meer naar school hoef want dan trein reizen!!! Was al bijna vergeten hoe ellendig dat kan zijn! Nu ik een auto heb ben ik te verwend geworden, ga echt geen 6 uur reizen naar Hilversum bijv. als het in 4 uur kan met mijn auto.

  Hmm tips.. ik had altijd oordopjes bij me van de Hema, scheelt je wat hoofdpijn ;) Goodluck! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja ik heb de kamer tijdperk ook al gehad, als je ooit tips nodig hebt: let me know!

   Verwijderen
  2. Ik luister ook gewoon muziek, maar wil ook graag iets nuttigs kunnen doen. Maar dat lukt mij echt niet in de trein.

   Ben nog aan het zoeken naar een kamer, woensdag weer een kijkavond!

   xx

   Verwijderen
 4. Leuk artikel! Ik hoef gelukkig niet met de trein ik kan de auto pakken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt veel te vroeg, om 5 uur opstaan! Succes ermee :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS