MIJN HAAT-LIEFDE RELATIE MET PRIMARK

maandag, september 30, 2013

Elke woensdag schrijf ik een artikel voor The Beauty Blondie. Afgelopen woensdag heb ik een artikel geschreven over mijn haat-liefde relatie met Primark. Het artikel voel in goede smaak.Vandaar dat ik dacht dat jullie het misschien ook leuk zouden vinden om te lezen!

De Primark.. Ik heb er eigenlijk een soort haat-liefde relatie mee. Ik weet sowieso nog als de dag van gisteren hoe mijn eerste keer in de Primark was. Ik ben altijd al een luie student geweest, maar als ik bij de eerste volgende proefwerkweek voor alle vakken een 6 of hoger haalde, zou ik met mama naar Primark gaan. Naast dat, mocht ik dan ook nog een €50,00 uitgeven. Ik begon als een gek te studeren, en mijn eerste keer Primark was hemels. Toch heb ik een haat-liefde verhouding ermee, waarom?


Liefde - De prijzen, zoo laag, zoo klein, zoo student vriendelijk. Zelfs mijn portemonnee is een stuk gelukkiger na een dagje Primark dan bijvoorbeeld na een dagje H&M shoppen. Doordat ik nu voor mijn studie veel moet reizen en leren kan ik nog maar één avondje in de week werken. Veel geld heb ik dus niet, lang leven de prijzen van Primark.


Haat - De drukte. En dan vooral het aan de kant moeten duwen van mensen omdat je ergens wilt kijken en ook de wachtrijen voor de pashokjes. Soms wordt je tijdens het winkelen bruut gestoord door een lange lijn van wachtende mensen door de winkel heen. Daar moet jij jezelf daar weer doorheen wurmen.. En als je van veraf iets leuks ziet hangen, maar er staan al zo'n 15 mensen omheen.. Ook niet zo'n pretje.

Liefde - De exclusiviteit. Doordat er zo weinig filialen in Nederland zijn, en je er dus echt voor naar een stad stad zou moeten als je zelf niet in de buurt woont, lopen niet veel mensen in de zelfde kleding rond. Natuurlijk zie ik wel eens iemand, en dan denk ik ''Hé, die tas is van Primark.'' Maar over het algemeen lopen er minden mensen rond in items van Primark dan van bijvoorbeeld de H&M.


Haat - De kwaliteit van de producten valt vaak wel tegen. De kleding en schoenen vallen soms iets te groot of te klein uit. Er hangen wat draadjes los, iets is een beetje scheef.. Of ringen die snel uit elkaar vallen. Tjha, je moet het maar gewoon accepteren. Ik zie heus wel dat bij een blouse die ik graag wil hebben het mouwtje een beetje scheef zit. Als ik het toch wil hebben, dan koop ik het. Toch is het wel een beetje jammer.

Liefde - De kassa rij! Nog nooit heb ik het meegemaakt dat het zo snel gaat en zo leuk is. Het begint al bij het achteraan sluiten van de rij. Je loopt tijdens je tocht naar de kassa langs zo veel leuke producten! Een heleboel daarvan belanden dan ook in mijn mandje (oké, ik weet dat dat hun bedoeling is). Als je dan vervolgens vooraan staat, hangt er een schermpje en wordt netjes het kassa nummer omgeroepen waar jij naartoe kan. Een prachtige ervaring, keer op keer, haha. 


Haat - De 8-stuks-per-keer-passen regel. Telkens als je de lange en niet leuke wachtrij voor de paskamers hebt doorstaan hoor je weer hetzelfde ''Je mag maximaal 8 items meenemen in de paskamer.'' Zelf zoek ik in de wachtrij al uit welke 8 items ik als eerst wil passen, welke 8 daarna en eventueel welke 8 weer daarna. Ook zijn er dingen die ik gewoon los in de winkel pas. Als je dat je 8 items gepast hebt, mag je weer achteraan gaan sluiten.. Killing.

Wat vinden jullie van Primark? En hadden jullie mijn Primark shoplog van 22 september al gezien?

You Might Also Like

8 lovely comments

 1. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Awards http://esstur.nl/de-liebster-award/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar allemaal, ik heb ook echt een haat-liefde verhouding met de primark.
  Maarja, de prijzen overheersen toch wel het haat gevoel hihi <3
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar haha, ik heb precies het zelfde met de Primark en daarom ga ik er ook echt maar 1 of 2 keer per jaar heen haha, nu komt er echter binnekort 1 in mijn stadje en denk dat ik dan wel iets vaker ga haha :D

  xxx
  SarandaAdriana.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar haha, gelukkig zit de primark niet dicht bij ons in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk artikel! En inderdaad ook erg herkenbaar. Leuke blog, ik ben je gaan volgen :) Liefs, Kim!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha herkenbaar artikel! Ik kom dan ook niet zo vaak bij de Primark. Meer uit eigen veiligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah herkenbaar! Ik pas vaak niet in de Primark, koop de dingen wel op de gok haha. Ben er al heel lang niet meer geweest!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS