APP / PILL REMINDER

zondag, juli 21, 2013

Dames, eventjes de aandacht erbij. Als je aan de pil bent, moet je maar eventjes extra goed opletten. Allereerst wat basis informatie over de pil. De pil is een voorbehoedsmiddel, het voorkomt dat je zwanger raakt. Daarnaast gebruiken ook veel meiden het als ze last hebben van een zware menstruatie periode. Door de pil kan je natuurlijk plannen wanneer je ongesteld wordt, en het is wat minder erg. Maar onthoudt, de pil beschermt niet tegen soa's ;)

Genoeg daar over gepraat. Ik gebruik al een paar jaar de pil, en regelmatig vergat ik hem. Daar moest iets op worden bedacht. Zelf hoefde ik niets te bedenken, want dat hadden andere mensen blijkbaar al voor mij gedaan. Ik ging eens op onderzoek uit, en vond een handige app.

Donker grijze bolletjes / Ik heb de pil genomen
Wit bolletje met roze cirkel / Datum van vandaag
Witte bolletjes / Deze dagen moeten nog komen
Doorzichtige bolletjes / Dit is mijn stopweek

Zoals je aan de rechterkant ziet, moet je eventjes jouw pill strip bestuderen en tellen hoeveel pillen er in zitten. Ook eventjes instellen wanneer je met de pil begint, etc. Naast die dingen moet je het alarm instellen. Geluid, trillen maar natuurlijk ook de tijd!

Op de door jou ingestelde tijd, komt er een melding. Er wordt je de volgende vraag gesteld; Heb je vandaag de pil geslikt (woensdag) ? Daarop kan je met twee opties antwoord geven; Nee (herinner mij later) of Ja. Als je op ''Nee'' geklikt hebt, dan geeft hij je een uur later exact dezelfde melding. Als je die melding krijgt, moet je dus weer de keuze maken of je de pil al wel, of nog niet hebt geslikt.

Ging de melding om 22:00 af, en heb je om 22:34 de pil geslikt.. Dan heb je natuurlijk geen zin om te wachten tot de melding om 23:00 weer komt. Geen probleem, je kan namelijk gewoon naar de app gaan, de datum aanklikken en dat komt de melding vanzelf!

You Might Also Like

4 lovely comments

 1. Ik heb deze app ook en hij is zo handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, maar elke keer als om 22:00 uur jouw app afgaat denk jij dat je een whats-appje krijgt van iemand :D
  (mama :D)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, inderdaad. Elke avond weer.. om 22:00

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat laat :o Ik neem mijn pil om 20:00, tijdens de schoolweek ga ik meestal om 21 uur slapen en ik ben geen gezellige persoon als ik in de nacht door zoiets wordt wakker gewekt xd

  Eefie x

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS