MASCARA'S IN DE PRULLENBAK!

dinsdag, juni 11, 2013

Een maand geleden kocht ik Beauty van Cynthia. Op Instagram hebben jullie vast wel voorbij zien komen dat ik in het boek aan het lezen was. Inmiddels is het boek natuurlijk al uit en heb het stiekem al voor de tweede keer gelezen. Ik heb erg veel van het boek geleerd en voor sommige dingen ben ik meteen actie gaan ondernemen.In het hoofdstuk Ogen werd nog eventjes haarfijn uitgelegd dat je mascara's echt na drie maanden de prullenbak in moet doen. Ik citeer: ''Gooi je mascara na drie maanden weg, ook al werkt-ie nog prima. Doordat je mascara op je ogen gebruikt - en elke keer het borsteltje terug in de verpakking doet - komen er veel bacteriën in. Als je je mascara te lang blijft gebruiken, krijg je een oogontsteking. Vervang hem gewoon elke drie maanden.'' Na die wijze woorden besloot ik eens een kijkje te nemen in mijn mascara bakje..


Ik trof een stuk of 9 mascara's aan. Allemaal geopend, en waarschijnlijk ook allemaal ouder dan drie maanden. Ze moesten dus met z'n alle de prullenbak in. Het doet even zeer om je fijne mascara's weg te gooien, maar het is toch wel echt beter voor jezelf. Ik heb zes van de 9 mascara's die ik heb weggegooid op de foto gezet. De andere drie vond ik later pas, oeps!

Mascara's met inhoud weggooien is natuurlijk altijd zonde. Maar vooral als je er in geïnvesteerd hebt. Zoals bijvoorbeeld een mascara van Chanel. Mijn duurste mascara's zijn gewoon die van Maybelline, maar alsnog is dat een kleine investering.


Als het voor mij al moeilijk is om bij te houden hoe oud een mascara is, hoe moet het dan wel niet zijn voor de bekende beauty blogs? Zij krijgen dagelijks nieuwe mascara's opgestuurd. Zouden ze die stiekem coderen zoals restaurants doen met hun eten? Of gebruiken zij de mascara's gewoon langer dan drie maanden? 

Hoe dan ook, ik heb mijn mascara's de prullenbak in gedaan en heb er één voor in de plaats gekocht. Ik ben gewoon gegaan voor Essence; Get Big Lashes, Volume Boost Water Proof. Dat is de blauwe op de foto's (maar dan een nieuwe). Deze kost maar €2,59 en zal vast niet zo veel pijn doen om weg te gooien over drie maanden! Ik denk dat ik maar een stikker erop plak met de datum van wanneer die weg moet.

You Might Also Like

4 lovely comments

 1. Is wel goed om op te letten ja, ik ben daar zo slecht in. Goed dat je er wat over schrijft, zet mij ook weer aan het denken over mijn mascara. ;) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Drie maanden vind ik wel heel kort... Ik hou me meestal aan de 6 maanden regel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel kort! Maar ik merk er zelf nooit iets van en heb eigenlijk nog nooit iemand ontmoet of gehoord die er last van had. Ik geloof wel dat het slecht is, maar om het nou weg te gooien vind ik ook weer een beetje overbodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind drie maanden persoonlijk ook erg kort.
   Mijn huid is best wel slecht, en bij mijn ogen heb ik ook van die droge plekjes soms.
   Vandaar dat het mij toch wat slimmer leek om gewoon om de drie maanden mijn mascara te verversen! ;)

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS