RECEPT; CHOCOLADE TRUFFELS

dinsdag, mei 07, 2013

Zoals jullie weten was het afgelopen vrijdag de verjaardag van mijn vader. Samen met mijn oma heb ik chocolade truffels gemaakt. Pure verwennerij!


250 gram pure chocolade
60 gram roomboter
15 gram gezeefde poedersuiker
1 eierdooier
2 eetlepels Bacardi

Smelt de 250 gram pure chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is doe je er als eerst de 60 gram roomboter doorheen roeren. Goed doorroeren tot de boter compleet gesmolten is. Vervolgens de 15 gram gezeefde poedersuiker erdoorheen roeren. Zorg dat er heen enkele klontjes aanwezig zijn. Dan de eierdooier er doorheen. Uiteraard weer goed doorroeren. Dan het laatste, de twee eetlepels Bacardi. Nogmaals goed doorroeren.

Als alles door elkaar geroerd is, kan het mengsel in de koelkast. Dat doe je eerst voor 30 minuten. Na het half uur haal je het mengsel uit de koelkast en roer je het even door. Vervolgens doe je het weer 15 minuten in de koelkast.

Als dat voorbij is, is het tijd om de truffels te maken. Pak een diep bord of schaaltje en doe daar hagelslag in (puur, melk of wit). Draai balletjes van het mengsel en rol ze daarna door de hagelslag. Tadáá!


Smullen maar!

You Might Also Like

2 lovely comments

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS