MET DE BENEN BLOOT

vrijdag, mei 10, 2013

Ik weet niet wat het weertje hier in Nederland doet. Persoonlijk denk ik dat het weer dat zelf ook niet weet. Zonneschijn met koude wind, of regen terwijl ik zo'n 17 graden is. Hoe dan ook, ik weet het zeker; binnenkort gaan we met de benen bloot. En we moeten onze benen dus even snel in perfecte staat krijgen. Helaas is mijn poging tot bruine benen al aardig mislukt. Als jullie mij op Instagram volgen, zouden jullie deze foto vast al voorbij hebben zien komen. Ik mag me niet verslagen voelen, en wil nog steeds de perfecte benen hebben als het tijd is voor rokjes, jurkjes en korte broekjes.

Instagram foto
Het is belangrijk om je benen te scrubben. Het nut van scrubben is de dode huidcellen weg te halen. Het is erg slim om je dus lekker te scrubben vóórdat je dag in dag uit ligt te zonnen. Als je bruine benen hebt met dode huidcellen, ziet dat er niet mooi uit. Als je dan vervolgens gaat scrubben, is je bruin weg.

Je benen zijn door de winter ook een beetje uitgedroogd. Dus het is nog steeds slim om ze met een lekkere bodylotion in te smeren na het douchen. Een goede voedende crème maakt je benen soepel.

Hoe mooi je huidje nu mag zijn, behaard zijn je benen natuurlijk niet echt aantrekkelijk. In Brazilië verven de dames hun been haar blond, ik verwijder ze liever. Kies een ontharing methode waar jij jezelf prettig bij voelt. Dat kan bijvoorbeeld gewoon scheren zijn, harsen, waxen, en lady shave of een ontharingscrème. Mijn voorkeur gaat uit naar het scheren. Als ik dat heb gedaan, smeer ik mijn benen in met baby oli. Geen idee waarom, ik vind het gewoon fijn.

Als je met de benen bloot gaat, dan heb je natuurlijk liever niet twee melkflessen onder je mooie jurkje uitkomen. Zorg daarom dat ze al een beetje gekleurd zijn voordat je de deur uitgaat.


1. Dat kan bijvoorbeeld door een bruiningscrème. Van een heleboel merken kan je het kopen. Als je voor zo'n crème gaat kan je het beste even op internet zoeken naar prijs-kwaliteit verhoudingen van een aantal merken.

2. Een andere manier is de zonnebank. Ik heb het geluk dat wij een zonnebank p de zolder hebben staan. Ik maak er niet veel gebruik van, maar ga het misschien toch maar weer eens even doen. Er zitten natuurlijk wel altijd gevaren aan zonnebanken. Denk goed na of je het wilt doen, overleg het eventueel met je ouders. Op internet kan je kijken hoe lang je maximaal mag zonnebanken per huidtype. Naast de gevaren zijn er ook kosten aan verbonden als je thuis geen zonnebank hebt.

3. Het klinkt heel erg gek, maar er bestaan ook bruiningspillen. Een aantal jaar geleden hebben wij ze in huis gehaald. Eigenlijk voor mijn broertje, maar ik maak er ook gebruik van. De pillen zorgen er voor dat je huid beter tegen de zon kan. De kans op verbranding wordt kleiner, en dus word je ook bruiner. Onze pillen zijn van Zonnebruin.

4. De laatste optie die in mij opkomt is eigenlijk de simpelste. Ga eerst in je tuin zitten. Het is nu nog te koud (mijn mening) om overal in je broekje of rokje naartoe te gaan. De zon is echter wel aanwezig! Pak die vroege zonnestralen. Vergeet je alleen niet in te smeren, de zon is gevaarlijker dan dat die eruit ziet.


Ook is het verstandig om te sporten. Heerlijk een stuk fietsen of een stukjes joggen is goed voor de benen én ze worden er bruin van! Ook je armen kunnen aan een kleurtje werken terwijl jij geniet van de omgeving en heerlijke buitenlucht. Zet je iPod aan, smeer je goed in, en ga ervoor!

Zo lang je niet te ver gaat, en jij met je vriend niet gaat lijken op Samantha (Barbie) en Michael is alles goed! Zorg dat je vestandig omgaat met de zon; smeer je in!

Nu moet ik zelf nog eventjes mijn benen in de perfecte look krijgen. Als het tijd is voor rokjes, broekjes en jurkjes ben ik er klaar voor!

You Might Also Like

0 lovely comments

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn blog!

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NOW ONLINE

users online

STATISTICS